Na području županije postavljeno 70 solarnih sušnica

Objavljeno:

Sanja Bošnjak: Na području VPŽ, s ciljem opstojnosti duhanske proizvodnje, postavili smo 70 solarnih sušnica s kojima su krajnji korisnici iznimno zadovoljni

Odgovarajući na pitanja u sklopu Aktualnog sata Županijske skupštine VPŽ, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak govorila je o opstojnosti proizvodnje duhana na području naše županije, odnosno o projektu solarnih kolektora.

– Virovitičko-podravska županija je u suradnji s prerađivačima duhana, tvrtkama Agroduhan i Hrvatski duhani, prvenstveno brinući za opstojnost duhanske proizvodnje na našem području, a s obzirom na najave o prestanku jednog dijela poticaja za proizvodnju duhana, pokrenula projekt solarnih sušnica za duhan. Potpisali smo ugovore s 47 korisnika kojima je postavljeno ukupno 70 sušnica. Sve sušnice na području VPŽ su postavljene, a poljoprivrednici su iznimno zadovoljni njima. Projekt je to vrijedan oko 2 milijuna kuna kojeg su prijavile Virovitičko-podravska županija i VIDRA i u kojem 80 posto sredstava izdvaja Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak VPŽ i sami krajnji korisnici. Cilj ove investicije je, osim povećanja konkurentnosti i opstojnosti duhanske proizvodnje – zaključila je Sanja Bošnjak.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni