Na proslavu 25. obljetnice legendarne 81. gardijske bojne HV-a stiže i general Ante Gotovina

Objavljeno:

spot_img

Prije 25. godina osnovana je 81. gardijska bojna – jedna od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske koja je dala izuzetan doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske. Tim povodom Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u petak, 26. travnja organizira svečanost obilježavanja ove velike obljetnice.

U Virovitici na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije od 8 do 20 sati održat će se Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH.

Središnja svečanost održat će se u 13 sati u novoizgrađenoj hali za sajam Viroexpo, a nazočit će joj, među ostalima i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, general Ante Gotovina.

U centru grada građani će moći pogledati tenkove, panzer haubice, višecijevne bacače raketa, bespilotne letjelice, minobacače i druga vojna vozila. Svojevrsni vrhunac dana bit će u 11:30 sati kada će akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” izvesti jedinstveni letački program. Nakon toga, u 11:40 sati iznad centra će preletjeti helikopter KIOWA Warrior koji će sletjeti na igralištu na prostoru bivše vojarne, a ondje će ga građani moći razgledati.

Program obilježavanja nastavit će se u 12 sati ceremonijalnom vježbom Počasno-zaštitne bojne na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitice. U 13 sati Bojna za specijalna djelovanja izvest će vježbu kod Gradske knjižnice i čitaonice.

Program se nastavlja i u subotu na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije gdje će Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH biti predstavljen od 8 do 20 sati. Jednako tako Počasno zaštitna bojna održat će Ceremonijalnu vježbu.

Obilježavanje 25. obljetnice 81. gardijske bojne organiziraju Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u suradnji s Ministarstvom obrane RH i Glavnim stožerom Oružanih snaga RH, Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom.  (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...