Na prvi natječaj INTERREG Central Europe virovitički Poduzetnički inkubator prijavio 9 projekata ukupne vrijednosti oko 17 mil. eura

Objavljeno:

spot_img

INTERREG
Za prvi natječaj Interrega Poduzetnički inkubator Virovitičko- podravske županije d.o.o. je u suradnji s inozemnim partnerima prijavio projekte čija ukupna vrijednosti iznosi gotovo 17 mil. eura, od čega je za Poduzetnički inkubator predviđeno više od 1,7 mil. eura.

Prijavljeno je 9 projekata unutar prioriteta 1. Suradnja na inovacijama za konkurentniju Srednju Europu izrađenih u suradnji sa partnerima iz prihvatljivih zemalja. Predviđeno trajanje projekata je od 30 do 48 mjeseci, a vrijednosti pojedinih projekata su u rasponu od 1 do 3 milijuna eura.

Prijavljeni su sljedeći projekti: S3forIDEA, SMEsGoForDesign, CULT-POWER, NewGrowth, STARTUPKIT, B2B hub, KOSSBO, SATELLIT i INNO- CLUSTERS OF EUROPE CITIES.

Prijavljeni projekti su vezani uz povećanje konkurentnosti mladih kroz razvoj poduzetničkih znanja i vještina, razvoj srednjeg i malog poduzetništva, potporu start up tvrtkama, razvoj kulturne i kreativne industrije, razvoj socijalnog poduzetništva te razvoj inovativnog međunarodnog klastera koji će poticati suradnju srednjeg i malog poduzetništva u malim gradovima.

Interreg SREDIŠNJA EUROPA je program kohezijske politike Europske unije, kojim upravlja Grad Beč te predstavlja važan instrument za rješavanje zajedničkih izazova i potreba među gradovima i regijama Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. Za prvi natječaj osiguran je iznos od 80 milijuna eura za javne i privatne organizacije koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...