Na Viroexpo stiže i Republika Kazahstan

Objavljeno:

Republika Kazahstan

Veleposlanstvo Republike Kazahstan, potvrdilo je HGK – Županijskoj komori Virovitica, sudjelovanje Republike Kazahstan na jubilarnom 20. Viroexpo-u međunarodnom sajmu, gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u Virovitici, od 27. veljače do 1. ožujka 2015. godine.

Potvrda sudjelovanja Republike Kazahstan na sajmu Viroexpo nastavak je kontinuiteta organizatora sajma, kojim se svake godine, na sajmu predstavlja jedna nova zemlja sa svojim gospodarstvom i ostalim specifičnostima.

Kazahstan se nalazi u središnjoj Aziji, u srcu euroazijskog kontinenta te se dijeli na 14 oblasti i tri grada od posebnog državnog značaja. Glavni grad Kazahstana je Astana. Riječ je o jednoj od bogatijih zemalja po prirodnim resursima, s jedinstvenom izvornom kulturom nomadskih naroda. Posjeduje značajne rezerve nafte i plina koncentrirane u zapadnom dijelu, te se svrstava u najveće zemlje proizvođače nafte u svijetu.

Kazahstan zauzima prvo mjesto u svijetu po istraženim pričuvama cinka, volframa i barita, drugo mjesto po srebru, olovu i kromatima, treće mjesto po bakru i fluoritu, četvrto po molibdenu, šesto po zlatu. Površinom je deveta zemlja na svijetu i gotovo je 32 puta veći od površine Hrvatske.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni