Oko 21h sa zgrade Fine urušio se dio balkona. Riječ je o zgradi u kojoj svoje urede ima Financijska agencija te Državni inspektorat. Na mjesto događaja izašao je komunalni redar koji je evidentirao zatečeno stanje, a djelatnici tvrtke Flora Vtc. su očistili pločnik od dijelova urušavanja. Ulaz u zgradu Fine trenutno je onemoguće. Ograđen je zaštitnom ogradom.

Zgrada Fine, izuzetan je spomenik iz 19. stoljeća u cijelosti izgrađena prema bečkim graditeljskim standardima s vrlo elegantnim historicističkim obilježjima koji dodatno potkrepljuje argumente o Virovitici kao trgovačkom centru onoga doba.

Na vrhu zgrade nalazi se kip Merkura koji predstavlja rimskog boga trgovine i putovanja, zaštitnika trgovaca. Upravo je po trgovini Virovitica poznata kroz povijest jer je bila karakterizirana kao trgovište i mjesto sajamskog trgovanja. O tome svjedoče mnogobrojni sajmovi kroz povijest što se nije promijenilo niti do današnjih dana kada je četvrtak, kao dan u tjednu, ostao kroz dugi niz godina – sajamski dan.

Ispod sada već bivšeg Fininog balkona dnevno prođe više tisuća Virovitičana. Srećom, tragedija većih razmjera je izbjegnuta.