spot_img

Najznačajnija europska gospodarska sila, Republika Njemačka, bit će Zemlja partner 25. Viroexpa

Objavljeno:

U sklopu aktualnog sata Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, kratak osvrt na nedavno završeni 24. Viroexpo, dao je direktor sajma, Bojan Mijok.

Njemačka
Njemačka

– Ovo je, po meni, bio najbolji sajam do sada. Viroexpo je dobio svoj dom, svoju stalnu adresu, a najviše zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, koje je kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem izdvojilo 14.000.000,00 kuna. Virovitičko-podravska županija izdvojila je još 2.500.000,00 kn, a Grad Virovitica je financirao asfaltiranje cesta, postavljanje rasvjete… Izlagači ovogodišnjeg sajama su oduševljeni i već danas imamo rezervacije za iduću godine, jer izlagači žele veći prostor. Posebno su oduševljeni izlagači s poljoprivrednim strojevima i mehanizacijom, koji su prodali velik dio iz svog asortimana, a i oni dogodine žele veći prostor. Sada kada imamo svoj prostor, vrijeme ćemo posvetiti omogućavanju još boljih sadržaja sajma, više B2B sastanaka, stručnih predavanja, a ono što nas posebno veseli, jest, da će Zemlja partner iduće godine biti, najznačajnija europska gospodarska sila, Republika Njemačka. Viroexpo će nastaviti svoj razvoj, a cilj nam je za dvije do tri godine, biti najbolji gospodarski sajam u Hrvatskoj.

Republika Njemačka tako će po drugi put biti Zemlja partner Viroexpa. Prvi put je to bila 2008. godine. Podsjetimo, ovogodišnji sajam je u Virovitici otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Okupio je 625 izlagača iz 29 zemalja. Vidjelo ga je 31.170 posjetitelja. Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i bila i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su bili: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je bila Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je bio Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelji i partneri sajma bili su i Slatinska banka te Osječko pivo. (vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...