Nakon umirovljenika HDZ manipulira i maturantima!

Objavljeno:

spot_img

Mladi su bitni, obrazovanje je bitno – ali ne za političku manipulaciju!

Svake godine, pa i ove, organizirana je norijada, dan kada maturanti veselo slave završetak srednje škole. Ni Virovitica nije iznimka. U samom centru grada, prometno blokiranom još od jučer, postavljena je pozornica na kojoj će nastupiti Colonia i Sinovi ravnice. Pokrovitelj je Virovitičko-podravska županija. 
U duhu takve tradicije mladi su zaslužili primjereno se zabaviti i reći: „I mi smo završili srednju školu, sljedeća stepenica je fakultet.“

Tolušić i Kirin časte a narod plaća!

Nažalost, Virovitica i ovaj put (pod pokroviteljstvom županije) mora biti iznimka i napraviti od ovog za maturante važnog događaja cirkus ili, usudimo se reći, politički skandal.

Damir Barić
Damir Barić

Naime, sve dosadašnje norijade održavale su se na TVIN-ovom igralištu, bez prometnog kolapsa i bez ometanja svakodnevnog života građana. Slučajno su i ove godine lokalni izbori i to za dva dana. Međutim, nervoza kod HDZ-ove gradske i županijske ekipe je dosegla vrhunac koja pred činjenicom da im izmiče nadmoć u gradu Virovitici i županiji čini svoje. Upravo iz tog razloga, norijada se ove godine održava na glavnom gradskom trgu. Najsiromašnija županija platit će najskuplje izvođače u RH, pored brojnih domaćih izvođača koji bi to sigurno jednako dobro odradili, za manje novca, za svoj grad i svoje sugrađane.

No, to je priča o “velikoj brizi” gradonačelnika i župana za zapošljavanje domaćih snaga, a ne nekih s “drugih područja”. 
Naravno, ne možemo, a ne pokazati razočaranje gradskim i županijskim HDZ-om, sklonim manipuliranju, kao u slučaju umirovljenika. Kada pomislite da je to najniže koliko mogu pasti, HDZ se potrudi i sve nas razuvjeri.

HDZ je manipulator najmlađom populacijom

Jer kako drugačije nazvati političko manipuliranje najmlađom populacijom među kojom većina po prvi put ima pravo glasa, što znači da ni ova manifestacija, nažalost, nije organizirana slučajno na ovakav pompozan i folkloran način.
Na kraju, ne može se u tom slučaju ništa drugo promijeniti. I ovaj put HDZ-ova vlast pravi veselje po receptu – mi častimo, a vi građani plaćate.

Kao i sve druge nepodopštine ni ova kod građana nije prošla nezamijećeno i zasigurno će za dva dana biti sankcionirana na jedini demokratski način – jednim potezom olovke na glasačkom listiću! 
Žao nam je što ovu temu moramo upotrijebiti za kritiku HDZ-a, ali jednostavno, vrijeme je da se kaže dosta toj bahatosti i nemoralnosti. Još jednom, svim maturanticama i maturantima čestitamo uspješan završetak srednje škole i odlazak na daljnje školovanje na neki od fakulteta diljem Hrvatske. Jer, obrazovanje je bitno!

Koalicija SDP-HNS-HSU

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...