Napadalo 97 litara kiše! Nastali problemi sa oborinskim vodama

Objavljeno:

spot_img

Unatoč činjenici da su u najvećoj mjeri riješeni problemi sa oborinskom odvodnjom na području grada Virovitice kod ovako iznimne količine oborina kakva je bila u posljednja 24 sata kada je palo čak 97 litara kiše po kvadratnom metru došlo je do određenih problema na nekoliko lokacija u gradu. To se prvenstveno odnosi na brdske dijelove ulica u prigradskim naseljima te na nekoliko depresije koje se nalaze u Taborištu.

Virovitica

Sve to izazvalo je još jednu besanu noć zaduženih gradskih djelatnika, djelatnika Flore i Hrvatskih cesta koji od ranih jutarnjih sati, unatoč sporadičnoj kiši, saniraju posljedice nevrijemena. Da se radi o iznimnim oborinama svjedoči i opkop oko Dvorca Pejačević znatno ispunjen vodom kao i rijeka Ođenica koja je podsjetila na dane kad je znala zaprijetiti Virovitičanima. Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je skoro rješenje i ovog problema jer će uskoro biti realiziran Projekt aglomeracije Virovitica vrijedan preko 100 milijuna kuna.

U sklopu tog Projekta će se tijekom ove i slijedeće godine postaviti kanalizacija u brdskim ulicama u prigradskim naseljima te stvoriti preduvjeti za asfaltiranjem istih. Rješava se i problem Taborišta koji je kompleksniji jer se radi o najnižoj točki na području grada i mjestu koje je do dolaska stanovnika bilo močvara no i tu se, rješenjem imovinsko-pravnih odnosa, uskoro očekuje rješenje problema. Gradonačelnik je na kraju ipak izrazio veliku zabrinutost zbog sve češćih problema s velikom količinom oborina u malim vremenskim intervalima odnosno klimatskih promjenama te na kraju upozorio sve sudionike u prometu, a osobito vozače da se na cestama sporadično nalaze nanosi blata te voze sa pojačanim oprezom. (vt.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...