Napisali projekte, od kojih su 52 odobrena, ukupne vrijednosti 64 milijuna kuna

Objavljeno:

spot_img

Spas za ”selo” ili kako Virovitičko-podravska županija i VIDRA pomažu poljoprivrednicima: Napisali projekte, od kojih su 52 odobrena, ukupne vrijednosti 64 milijuna kuna, koji se kreću od 150.000 do čak 16.000.000,00 kn

Sjajne vijesti stigle su za poljoprivrednike s područja Virovitičko-podravske županije, jer je njima 52-ici izdana privremena odluka o raspodjeli sredstava koja se kreće od 150.000,00 do čak 16.000.000,00 kuna. Ukupna vrijednost je 64 milijuna kuna, a sve projekte pripremila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, čime se još jednom pokazala velika briga, kako VIDRA, tako i Virovitičko-podravske županije za poljoprivredne proizvođače s ovog područja, jer odobrena sredstva, predstavljat će ”spas za selo”.

Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Rang listu projekata kojima su izdane privremene odluke o raspodjeli sredstava, nakon prvoga natječaja za provedbu mjere 04 Programa ruralnog RH za razdoblje 2014. – 2020., podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, provedba operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« i na njima su 52 projekta koje je pripremila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Sredstva se privremeno raspodjeljuju jer se ne mogu financirati svi projekti u okviru dostupnih financijskih sredstava. Na Rang listi nalazi se ukupno 940 projekata s brojem ostvarenih bodova i vremenom podnošenja zahtjeva za potporu (datum, sat, minute, sekunde), a crta na Rang listi zaustavljena je na 241-om projektu koji se može financirati u operaciji 4.1.1. Rang listu možete preuzeti ovdje: http://www.apprrr.hr/izdane-odluke-za-mjeru-4-1621.aspx

Na objavljenoj Rang listi nalazi se 52 projekta za poljoprivredne proizvođače pripremljena od strane Razvojne agencije VIDRA ukupne vrijednosti 64 milijuna kuna, a potpora koja bi se ostvarila njihovom realizacijom iznosi 50 milijuna kuna. Za svih 52 projekta izdane su privremene odluke o raspodjeli sredstava. Pojedinačno veličina ulaganja kreće od 150.000,00 kuna do 16.000.000,00 kuna, a odnose se na ulaganja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji (sektor ratarstvo, stočarstvo), rekonstrukciju farmi, podizanje novih dugotrajnih nasada, ulaganja u plastenike i slično. Korisnici su s područja cijele Virovitičko-podravske županije, od Orahovice do Pitomače. Najznačajnije je da su to poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredni subjekti koji kroz ove natječaje i potpore podižu konkurentnost, razvoj i zapošljavanje novih zaposlenika.

Nakon isteka žalbenog roka, Agencija će izdati i konačne odluke o dodjeli sredstva u sklopu Operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava«. (www.ravidra, Izvor: www.apprrr.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...