Napreduju radovi na energetskoj obnovi virovitičkog „sportskog hrama“, sportske dvorane Tehničke škole

0
598
Napreduju radovi na energetskoj obnovi virovitičkog „sportskog hrama“, sportske dvorane Tehničke škole

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesnu Šerepac, te Tajanu Bukovšak iz VIDRA-e, obišao je radove na sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici. Radove izvodi tvrtka Slavić inženjering, a obilasku je nazočio i ravnatelj Tehničke škole Ivan Kućan.

Uz ulaganje Virovitičko-podravske županije i bespovratna europska sredstva, najznačajnije sportsko zdanje u Virovitici dobit će modernije lice. Ukupna vrijednost projekta je 6.262.270,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 3.427.360,56 kn Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je drugo posredničko tijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Projektom energetske obnove su predviđene četiri građevinske mjere (dodavanje, obnova i zamjena dijelova omotača grijanog dijela zgrade, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije), elektrotehnička mjera: zahvati na elektroinstalacijama – zamjena postojećeg sustava rasvjete, te strojarske mjere: ugradnja uređaja za mjerenje potrošnje vode i ugradnja mjerača toplinske energije.

Trenutni energetski razred zgrade je C, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)