spot_img

Napreduju radovi na rekonstrukciji Ulice Sv. Križa u Milanovcu

Objavljeno:

Radovi na rekonstrukciji Ulice Sv. Križa u Milanovcu, projektu vrijednom gotovo 10 milijuna kuna, odvijaju se prema planu, a obišao ih je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima.

Projektom će se potpuno urediti Ulica Sv. Križa. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

Rekonstrukcija je podijeljena na četiri dionice. Na tri dionice izvedeni su radovi oborinske kanalizacije, EKI mreža te izmještanje javne rasvjete. Također, na tri dionice trenutno je u tijeku izrada kolničke konstrukcije ceste, nogostupa i biciklističkih staza te se ovih dana na prvoj dionici može očekivati prvi sloj asfalta.

Grad je paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom, pripremio i drugi projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Investicija tvrtke Virkom, odnosno izgradnja sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku, vrijedna je 1.800.000,00 kuna.

Projekt rekonstrukcije Ulice Sv. Križa sufinancira se sa 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja u sklopu operacije „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni