Delegacija Unsko-sanskog kantona na čelu s premijerom Izudinom Saračevićem, bila je u četvrtak, 29. travnja u radnoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.

IMG_7185

Nakon sastanka u HGK – Županijskoj komori Virovitica, delegaciju je u prostorima Virovitičko-podravske županije ugostio župan Tomislav Tolušić, zajedno s zamjenicima Sanjom Bošnjak i Zdravkom Dijakovićem te ravnateljem Razvojne agencije VIDRA Tomislavom Petricem.

Glavne teme sastanke bile su nastavak dugogodišnje uspješne suradnje Županije i Unsko-sanskog kantona te iskustva Virovitičko-podravske županije s fondovima EU. Riječi je bilo i mogućnostima razmjene primjera dobre prakse, osobito u pogledu EU projekata, te o ostalim pitanjima od zajedničkog interesa, kao što su kultura, sport i slično.

U sklopu radne posjete delegacija Unsko-sanskog kantona obišla je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, koji je izgrađen u sklopu jednog od najvrijednijih EU projekata koji su provedeni na području županije, tvrtke BRANA d.o.o. i TVIN d.o.o. u Virovitici te META-PLAST d.o.o. u Pitomači.