Nastavlja se opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici

Objavljeno:

Nastavlja se opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici – stiže nova oprema u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna s kojom će se testirati karakterizacija nanočestica u premazima

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici potpisan je Ugovor za drugi dio opreme za laboratorij Panonskog drvnog centra kompetencija, za Jedinice za sintezu, karakterizaciju i određivanje toksičnosti nanočestica u premazima. Ugovor je u ime Virovitičko-podravske županije potpisala obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak sa zajednicom ponuditelja navedene opreme odnosno: INEL – medicinska tehnika d.o.o., Zagreb, KONCUL d.o.o., Zagreb, Anton Paar GmbH, Graz, Austrija. Vrijednost ugovora iznosi 1.989.597,23 kuna.

Navedenom opremom, partner na projektu, Institut Ruđer Bošković, dodatno će opremiti svoje postojeće laboratorije, a oprema će omogućiti znanstveno – istraživanje u području razvoja nanotehnologija, posebno vezanih za primjene u razvoju novih premaza, zaštitnih slojeva, lakova, ljepila, otapala, određivanje mutagenog potencijala postojećih i novosintetiziranih preparata koji se koriste u drvno-prerađivačkoj industriji, razvijanje i primjena novih kemijskih preparata u drvno-prerađivačkoj industriji podrazumijeva i njihovo ispitivanje na štetnost obzirom na žive organizme i utjecaj na okoliš.

Projekt Panonski drvni centar kompetencija je prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna kuna, od čega je 99% financirano iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija. Partneri nositelju projekta, Virovitičko-podravskoj županiji, su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni