Nastavlja se s programom „Zdrav za pet“ u našoj županiji

Objavljeno:

spot_img

U srijedu 22. listopada 2014. godine profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanje o sredstvima ovisnosti pod nazivom „Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti“ za učenike prvoga razreda Srednje škole Stjepana Ivšića u Orahovici.

Ovim je predavanjem nastavljeno s provedbom programa „Zdrav za pet“ koji se već treću godinu za redom uspješno provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, a provodit će se u našoj županiji i u školskoj godini 2014./2015.

Da podsjetimo, program „Zdrav za pet“ provodi se na nacionalnoj razini, a njime su naravno obuhvaćene i škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o kompleksnom pristupu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih.

Nastavku provedbe programa u našoj županiji prethodio je stručni sastanak koji je u petak 17. listopada 2014. godine održan u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije između voditelja programa u našoj županiji.

Ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovome sastanku nazočili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (voditelj programa u Zavodu), prvostupnica sestrinstva Maja Đurica Truhlaž iz Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (suradnica u provedbi programa) i Dražen Huzjak iz Policijske uprave Virovitičko-podravske koji je voditelj programa u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj. Program dakle suradnički provode Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, Policijska uprava Virovitičko-podravska i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika provedbe dogovara se sa svakom pojedinom školom.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...