620

Prvi srpnja 2013. godine značajan je datum za Republiku Hrvatsku zbog ulaska u Europsku uniju, a isto tako i za najbolju razvojnu agenciju u Hrvatskoj VIDRA-u jer je s tim danom počela raditi i nova ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić. Mlada diplomirana ekonomistica, porijeklom virovitičanka, udana je i majka jednog djeteta, a iza sebe ima radno iskustvo kakvog se ne bi posramili niti duplo stariji kolege.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu radila je kao medijska analitičarka, a nakon toga voditeljica marketinga tvrtke Mobis (zastupnik za Nokia telefone u RH) i X-press izdavačke kuće. 2006. godine zapošljava se u Fondu za regionalni razvoj Republike Hrvatske gdje radi kao viša savjetnica za izvore financiranja te kasnije kao unutarnja revizorica.

Nakon toga postaje voditeljica Odjela za klastere konkurentnosti u Agenciji za investicije i konkurentnost gdje radi na poticanju suradnje javnog, privatnog i znanstveno-istraivačkog sektora za jačanje izvrsnosti industrije i povećanja konkurentnosti prioritetnih sektora.

Prema njezinim riječima VIDRA će nastaviti raditi na započetim projektima i osmišljavati nove koji će pridonijeti razvoju Virovitičko-podravske županije, ali i cijele regije. Želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu i privlačenju sredstava iz strukturnih fondova za boljitak svih žitelja naše županije. (vpz.hr)