- Oglas -
Naslovnica Vijesti Natjecanje u powerliftingu – Virovitica Open International 2013.

Natjecanje u powerliftingu – Virovitica Open International 2013.

0

Natjecanje u powerliftingu, početkom osmog mjeseca u Virovitici postaje svake godine sve značajnije natjecanje. Prije dvije godine zaljubljenici u ovaj sport s područja grada Virovitice organizirali su jedno od prvih natjecanja uopće u powerliftingu u Hrvatskoj. Prošle godine organizatori nisu ni slutili da će odziv natjecatelja biti u tako velikom broju te je ovo natjecanje poprimilo i međunarodni karakter. Prošlogodišnje natjecanje, prvo službeno natjecanje poslije osnutka Hrvatskog powerlifting saveza, naznačilo je zamah popularnosti ovog sporta u Hrvatskoj. Lanjsko natjecanje bilo je značajno i po prvom službenom bench press natjecanju kod nas, te po upotrebi posebne sprave za izvođenje čučnja, tzv. monolifta.

Sada već tradicionalno natjecanje u Virovitici pomiče i ove godine standarde u powerliftingu u Hrvatskoj. Po prvi put u Hrvatskoj natjecateljima se nudi mogućnost natjecanja i u posebnoj dizačkoj opremi, tzv. equipped ili geared inačici natjecanja. Osim toga, po prvi put se primjenjuju i pravila za nove dobne i težinske kategorije, shodno pravilima Međunarodne powerlifting federacije (IPF). Nadalje, Hrvatski powerlifting savez će na ovom natjecanju će početi proces prilagodbe pravila prema pravilima Međunarodne powerlifting federacije (IPF). Konkretno, to znači da za čučanj i dalje vrijedi upotreba bandaža za koljeno, sve dok se većina natjecatelja ne prilagodi nabavci propisane opreme.

Natjecanje će se ove godine održati kroz dva dana, u subotu 10.8. na rasporedu je natjecanje u raw&eq bench pressu, dok je 11.8. natjecanje u raw&eq powerliftingu. Natjecanje je međunarodnog karaktera te se očekuje dolazak gostiju iz Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske. Organizator je PLK “Spartak” uz logističko i organizacijsko sudjelovanje Hrvatskog powerlifting saveza.

Exit mobile version