Ne ukida se promet na pruzi Virovitica – Osijek. Posljednjih dana neki tiskani i elektronički mediji te pojedini portali objavili su konfuznu vijest da će Hrvatske željeznice ukinuti promet na pruzi Virovitica – Osijek.

Ta informacija nije točna i nema uporište niti u jednom dokumentu HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza. U prijedlogu voznog reda 2012/2013. koji stupa na snagu početkom prosinca broj putničkih vlakova na dionici pruge između Virovitice i Osijeka neznatno se mijenja u odnosu na aktualni vozni red.

Promjena je sljedeća: ukida se putnički vlak na relaciji Našice Grad – Osijek (broj 6077) koji je vozio samo blagdanom i nedjeljom, a dva vlaka na istoj relaciji (vlakovi broj 6071 i 6076) mijenjaju kalendar vožnje i vozit će svaki dan, osim nedjelje. Dakle, ukidanje jednog vlaka i ukidanje nedjeljne vožnje još dva vlaka nikako ne znači ukidanje prometa na pruzi Virovitica – Osijek.

Hrvatske željeznice se svim korisnicima koji su ostali zatečeni i iznenađeni plasiranjem ovakve netočne informacije ispričavaju.