Poslovnik se u Gradskom vijeću Virovitice stalno krši, a posljednji ga je put grubo prekršila Lahorka Weiss, predsjednica Gradskog vijeća, i njezini naredbodavci, HDZ-ova vlast – ustvrdio je Siniša Prpić, predsjednik Hrvatske stranke pravne države i gradski vijećnik. Njegova stranka, između ostaloga, brani interese svih oštećenih u slučaju virovitičke Štedno-kreditne zadruge, nakon čije propasti članovi potražuju gotovo 75 milijuna kuna.

– Od 60 minuta aktualnog sata klub koji čine HSPD–HNS liberalni demokrati imao je samo dvije minute za postavljanje pitanja, a uopće nam nije omogućeno iznošenje mišljenja na odgovor gradonačelnika. Predsjednica Weiss je jednostavno rekla da je završen aktualni sat. Ravno 58 minuta potrošili su klubovi HDZ-a i SDP-a – kazao je Prpić.

Lahorka Weiss u svom priopćenju opovrgava da je prekršila poslovnik na spornom Gradskom vijeću. Tvrdi da je na aktualnom satu postavljeno i odgovoreno na 13 pitanja koja su postavili svi predsjednici klubova vijećnika.

– Nakon odgovora na pitanja gospodina Prpića, odnosno trećeg kluba zastupnika, vrijeme aktualnog sata je isteklo. U Gradskom vijeću imamo i ostalih 19 vijećnika iz 8 različitih stranaka i nitko se nije žalio – naglašava Weiss

– I sjednice su pomaknute s dosadašnjih 9 sati na 16,30 kako novinari ne bi dolazili – zaključio je Prpić.

Slobodan Kadić