POLICIJA je jutros objavila nove detalje tragične nesreće na autocesti A1 kod Draganića u kojoj je poginuo mladi vojnik iz Virovitice.

25-godišnji vojni policajac koji je bio u pratnji oklopnih vozila Patrija stradao je dok je stajao na zaustavnom traku. Kako je policija utvrdila očevidom, kamion je skrenuo s vozne trake u zaustavnu te udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz automobil te u još jedno vozilo.

Detalji tragične nesreće

“Jučer oko 14.15 sati na autocesti A1 kod Draganića dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom splitskih registarskih oznaka upravljao je 40-godišnjak te je na 27. kilometru autoceste kod Draganića skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz osobni automobil.

Nakon toga udario je u još jedan osobni automobil Hrvatske vojske, a koji je zajedno s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone. Na mjestu događaja 25-godišnjak je smrtno stradao. Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice uz nazočnost policijskih službenika i službenika vojne policije. Protiv 40-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a u cilju utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”; stoji u jutrošnjem priopćenju Policijske uprave karlovačke.

Poginuo 25-godišnji vojni policajac iz Virovitice

MORH je izvijestio da je poginuo pripadnik Pukovnije vojne policije, pozornik Josip Perić.

Rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji 

Povodom nesretnog događaja u kojem je smrtno stradao pripadnik vojne policije, pozornik Josip Perić, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general-zbora Mirko Šundov uputili su u srijedu sućut njegovoj obitelji.

“S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi”, stoji u poruci potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

“Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac. Zajedno s vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju. Počivao u miru”, navodi ministar.

“Poštovana obitelji Perić, duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut. Duboko suosjećamo s Vašom boli”, stoji, uz ostalo, u poruci sućuti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirka Šundova.