Noć košarke oduševila Virovitičane

Objavljeno:

spot_img

Povodom Dana grada, Rokova na košarkaškom terenu na Vegeški, nakon dugo godina, održana je seniorska ulična košarka u organizaciji Košarkaškog kluba Virovitica, pod pokroviteljstvom Grada Virovitice, Turističke zajednice Grada Virovitice i Sportske zajednice Grada Virovitice. Mnoštvo zaljubljenika u košarku ispratilo je ovogodišnje natjecanje u basketu na koje su se prijavili igrači iz Zagreba, Križevaca, Bjelovara, Osijeka, Virja i Virovitice.

Grupnu fazu činilo je 6 ekipa koje su razigravale za prva dva mjesta koje vode u polufinale.

Najbolji u grupi A bili su domaći igrači ekipa Starac i More (Mario Gverić, Nenad Vajagić, Vatroslav Golub i Marko Manojlović), dok su drugo mjesto zauzeli mladi igrači iz Zagreba ekipa PEMEF–a (Josip Šutalo, Filip Juroš, Luka senčić, Leonardo Mazić), treće mjesto pripalo je ekipi Krovopokrivač Lukač (Alen Lukač, Aleksadar Stankov, Dorian Sabo i Fran Raut).

U grupi B prvo mjesto zauzela je ekipa Džinovska djeca koju čine igrači iz Virja, Osijeka, Bjelvara i Križevaca (Nikola Šestak, Dominik Nervo, Danijel Katavić i Stefan Zadravec), druga su bili virovitička ekipa KPJ Virovitica (Zvonimir Petrović, Mihale Petrović, Marko Čučković i Antonio Šarabok), dok je treća bila ekipa Škafiškafnjak (Lovro Bobanac, Sven Petrović, Antonio Balić i Jerko Bobanac).

Nakon razigravanja po grupama dobili smo prve polufinalne parove:

Polufinale:
par: Starac i more – PJK Virovitica 21:14
par: Džinovska djeca – PEMEF 21:10

Uzbuđenja nije nedostajalo u svakoom polufinalnom okršaju. U prvom polufinalnom susretu Ekipa Starac i more imala je više snage i s nekoliko vezanih trica u zadnjim minutama odnose pobjedu. U drugom polufinalom susretu mladi igrači PEMEF-a sjajan otpor pružili Džinovskoj djeci ipak je iskustvo presudilo.

Prije utakmice za treće mjesto održalo se je natjecanje u šutiranju trica gdje se natjecalo čak 20 natjecatelja i jedna hrabra natjecateljica. Najbolji šuter nam dolazi iz ekipe PEMEF-a Leonardo Mazić. Pokorio je konkurenciju sa sedam ubačenih trica iz devet pokušaja te je zasluženo ponio kući predivan trofej.


Posljednje dvije utakmice natjecanja otvorile su ekipe PJK Virovitica i PEMEF-a. Ekipa PEMEF-a brzim nogama i odličnim šutom pobjeđuju iskusnu ekipu PJK Virovitice rezultatom 21:9 i osvajaju treće mjesto.

Utakmica za treće mjesto:
PKJ Virovitica – PEMEF 9:21

Finalna utakmica bila je u egalu do rezultata 12:12. Tada iskusvo ekipe Džinovske djece radi razliku s nekoliko preciznih šuteva te odlaze na nedostižnu prednost i osvajaju prvo mjesto, dok drugo pripada ekipi Starac i more.

Finale:
Starac i more – Džinovska djeca 15:21

Nakon završnih utakmica pehare od prvog do trećeg mjesta podijelila je zamjenica gradonačelnika gđa Vlasta Hohnjec-Golinac.

Čestitamo svim natjecateljima na uspješnim rezultatima i nadamo se još boljem natjecanju iduće godine. 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...