Nova ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića – profesorica Jasminka Viljevac

Objavljeno:

spot_img

Nakon 41. godine radnoga staža, ravnateljica škole ove školske godine odlazi u mirovinu.

prof. Ivana BeširProf. Ivana Bešir diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1972. godine Jugoslavenske jezike i književnosti (A) i Filozofiju (B).
Kao profesorica hrvatskoga jezika radila je od 1972. do 2001. godine u Virovitici: u Centru za obrazovanje kadrova u privredi, Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje, Strukovnoj školi i Gimnaziji Petra Preradovića.

Bila je voditeljica županijskog stručnog vijeća nastavnika hrvatskoga jezika srednjih škola, jedno vrijeme povjerenik Društva profesora hrvatskoga jezika za Virovitičko-podravsku županiju, radila s učenicima u izvannastavnim aktivnostima.

Kao profesor u Gimnaziji sudjelovala je iznimno uspješno godinama s učenicima na državnim natjecanjima iz hrvatskoga jezika,.na državnoj smotri LiDraNo i na državnom natjecanju „Europa u školi“. Imala je status profesora mentora, a potom profesora savjetnika.
Ravnateljica Gimnazije bila je od 2001. do 15.svibnja 2014. godine.

Kao ravnateljica škole uspješno je vodila školu, poticala izvannastavne aktivnosti i natjecanja učenika, organizirala i sudjelovala u brojnim školskim projektima kao što su Petkom u pet, Tjedan darovitih učenika, skrbila o prezentaciji škole, brojnim školskim priredbama i izložbama , poticala stručno usavršavanje i napredovanje nastavnika (škola ima 7 profesora savjetnika i 2 profesora mentora), sudjelovala u projektu samovrednovanja škole, brinula o održavanju zgrade i posebno ugodnom školskom ozračju. Ministrovo priznanje za izniman doprinos u radu dobila je 2001. godine.
Gimnazija je kao škola za vrijeme ravnateljstva prof. Bešir dobila brojna priznanja od kojih su najznačajnija::

  • Ministrovo priznanje za izniman doprinos u radu škola je dobila 2001.g kao i ravnateljica.
  • Školski športski klub Gimnazije dobio je Državnu nagradu športa „Franjo Bučar“ 2002. g.
  • Certifikat Međunarodne EKO-škole nastavljao se obnavljati kontinuirano.
  • Plaketu Virovitičko-podravske županije za 2003.g.
  • Gimnazija je postala je članica projekta „Škole – partneri budućnosti“ i uspješno provodi PASCH projekt u suradnji s Goethe Institutom od 2008.g. – u sklopu projekta profesori njemačkog jezika i učenici dobivaju stipendije za edukaciju u Njemačkoj i Europi
  • Nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za 2010. godinu
  • Škola je uspješno ostvarila projekt IPA- prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska; Prirodoslovlje ne poznaje granice (CrossBorderScience ) 2011./12. financiran sredstvima EU uz potporu Virovitičko-podravske županije

Za vrijeme ravnateljstva pokrenula je web-stranicu škole, izdavala različite promotivne materijale vezane uz prezentaciju škole, te bila jedna od urednika Godišnjaka škole: (12 godišnjaka škole) te ediciju „90 godina Gimnazije u Virovitici“, 2009. – prva knjiga o gimnazijskom školovanju u Virovitici.

prof. Jasminka ViljevacJasminka Viljevac, profesorica matematike i fizike, imenovana je novom ravnateljicom Gimnazije Petra Preradovića, a dužnost ravnateljice škole je preuzela 15. V. 2014. Novoj ravnateljici želimo uspješan rad na novoj dužnosti, puno zadovoljstva u budućim uspjesima učenika i škole u cjelini.

Profesorica Jasminka Viljevac diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1988. matematiku i fiziku. Kao profesorica matematike i fizike radila je u od 1987. u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje i Industrijsko-obrtničkoj školi, a od 1993. u Gimnaziji Petra Preradovića.

U Gimnaziji Petra Preradovića radila je kao profesor matematike i razrednik prirodoslovno-matematičkih razreda. Uspješno je pripremala učenike za natjecanja iz matematike, bila član županijskih povjerenstava , sudjelovala s učenicima i na državnim natjecanjima, a od 2011. sudjeluje u radu državnog povjerenstva za matematiku.

Organizirala je godinama i matematičko natjecanje „ Klokan bez granica“, a nekoliko godina i natjecanje „Rokovi matematičari“ kao gimnazijska profesorica i kao predsjednica Udruge prirodoslovaca Virovitičko-podravske županije. Uspješno je organizirala i različite stručne, razredne i školske izlete i ekskurzije.

Voditeljica je županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike od 2012.godine.

Članica je tima za kvalitetu Gimnazije od 2006. godine, a bila je i predsjednica Školskog športskog društva škole. Od 2008. godine školska je koordinatorica za državnu maturu. U suradnji s ravnateljicom, ispitnim povjerenstvom i nastavnicima uspješno je provodila ispite državne mature i sve poslove vezane uz polaganje državne mature.

Zahvaljujući uspješnom odgojno-obrazovnom radu 2006. g. promovirana je u zvanje profesor mentor, a 2011.u zvanje profesor savjetnik. Uz rad u školi bila je i predsjednica Plivačkog kluba Virovitica (2002.-2010.) i Udruge prirodoslovaca „Omega 7“ s kojom pet godina provodi projekt pripreme za državnu maturu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...