snimio: Antonio Jurkin
snimio: Antonio Jurkin

Đurđica Seits iz Virovitice svoju je kuću u središtu grada odlučila ostaviti mladim majkama koje nemaju kamo te siromašnoj i napuštenoj djeci. Zahvaljujući dobroti ove umirovljenice, Virovitica je dobila sigurnu kuću. Sve što je za života stekla, Đurđica daruje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

‘Čula sam da postoje mnoge malodobne djevojke koje napuštaju momci i ostavljaju kao trudnice, a često ne nalaze razumijevanje u svojim obiteljima, pa ih grubo istjeraju’, ispričala je Đurđica Seits za Dnevnik Nove TV.

Sigurnoj kući ostavlja i svoju ušteđevinu. Dovoljnu za prvih nekoliko godina rada. Sve se, kako kaže, dogodilo spontano, na uručenju priznanja za humanitarni rad kada je ‘najednom osjetila potrebu da objavi kako poklanja svoju kuću i ušteđevinu’.

‘Grad Virovitica i cijela naša županija nema sigurnu kuću i trebamo takav prostor’, ističe Željka Grahovac, iz zaklade grada Virovitice.  U kući sa sedam soba, mir će pronaći mnoge mlade žene. Do sada su pomoć tražile u drugim gradovima. (dnevnik.hr)

[youtube id=”3zYciNzODeA”]