Taksativno to izgleda ovako. Pohađat će ga 40-ero mališana. Zaposlit će se šestero djelatnika. Koštao je 4,2 milijuna kuna i on Općinu Špišić Bukovicu nije koštao „ni lipu“. Sve je platilo Ministarstvo poljoprivrede. Radovi su počeli prošle godine, istog onog dana kada se otvarao Viroexpo 2019… To je uz vrtić u Gradini, jedini “drveni” od 11 koji se grade na području Virovitičko-podravske županije. Izgradili su ga Cestogradnja iz Slatine i Drvne konstrukcije iz Voćina.

Riječ je o Dječjem vrtiću u Špišić Bukovici, koji su utorak, povodom Dana općine Špišić Bukovica i zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, obišli, ministrica demografije Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović uz zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler…

Projektnu prijavu za dječji vrtić u Špišić Bukovici je u suradnji s općinom Špišić Bukovica izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Sredinom lipnja otvoren je natječaj za upis djece u vrtić. Natječaj je otvoren do 1. srpnja, za djecu od 3 do 7. godina. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)