Novi ekocentar u PP-u Papuk

Objavljeno:

spot_img

Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac, u Parku prirode Papuk obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređen ekocentar u sklopu kojega se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije do suvenirnice.

IMG_1441

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna poduprlo je Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Željeli smo ovaj atraktivan prostor park-šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Ekotočka Jankovac, koji ima i sanitarni čvor s biopročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bismo stavili prirodu u službu čovjeka, ali i čovjeka u službu prirode – rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU-a Park prirode Papuk.

 

Papuk

Ekotočkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

– Tijekom prošle, ali i ove godine, puno smo truda uložili kako bismo park-šumu Jankovac učinili što zanimljivijom posjetiteljima te kako bismo svima onima koji tu dolaze približili njegovu ljepotu. Uz jankovačka smo jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama, a koje mogu koristiti i drugi posjetitelji. Uz to, uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Ekotočke, pa naši posjetitelji u park-šumi mogu provesti i više dana. Kako je Ekotočka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac, koji može osigurati prehranu i smještaj, s ovim novim objektom osigurali smo da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično – doznajemo od ravnateljice Kožić.

Ekokamp i adrenalinski park

U PP-u Papuk zainteresirani su i za realizaciju ostalih projekata koji će obogatiti turističku ponudu. Riječ je o projektu Ekokampa u Velikoj i adrenalinskom parku u sklopu kojega bi se mogle održavati i škole u prirodi.

Glas Slavonije
Fotografije: Virovitica.info

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...