spot_img

Novi kružni tokovi kod Tvina i Plodina, obnavlja se Autobusni kolodvor Virovitica

Objavljeno:

Prilikom potpisivanja ugovora za izradu projektne dokumentacije za brzu cestu DC12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske)”, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, najavili su nove projekte u Virovitici.

Kružni tok kod Fine
Kružni tok kod Fine, foto: Antonio Jurkin

– Osim što smo najavili izgradnju novih cesta, ove godine ćemo raspisati i natječaj za rekonstrukciju državne ceste D2 – dionica od Suhopolja do Sladojevaca, oko 15 kilometara. Također u planu imamo i zahvate u Virovitici, a riječ o izgradnji dva kružna toka, istaknuo je Škorić.

Kružni tokovi će se graditi kod Tvina i Plodina, za što je riješena projektna dokumentacija, kao i građevinske dozvole.

– U Viroviticu se kontinuirano ulaže te ovom prilikom želim pohvaliti lokalnu samoupravu koja uvijek gura nove projekte i kada god se ukaže mogućnost financiranja, spremni su za realizaciju, dodao je Josip Škorić.

Virovitica, hr / foto: Martina Bašić

Uz nove kružne tokove, na sastanku je spomenuta i rekonstrukcija Autobusnog kolodvora u Virovitici.

– Jedna od stvari o kojoj razgovaramo s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom je i obnova i rekonstrukcija Autobusnog kolodvora. Pripremamo program u Ministarstvu s obzirom da smo otvorili mogućnost financiranja takvih projekta od strane EU fondova. Pune su nam ruke posla i vjerujem da ćemo svi zajedno realizirati te infrastrukturne projekte koji su nužni Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, naglasio je ministar Butković. (VT.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni