Novinaru Slobodanu Kadiću posebno priznanje

Objavljeno:

kadicU povodu obilježavanja 59. obljetnice Svjetske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu Zbor turističkih novinara HND-a i Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET Hrvatske, dodijelili su godišnju nagradu Marko Polo – slavni putopisac, posebnu nagradu i priznanja.

Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo turizma, a suorganizatori HND i HTZ. Meri Šilović nagrađena je za najbolji domaći putopis, a posebne nagrade za turističke reportaže dodijeljene su novinarima Novog lista Bojani Mrvoš Pavić i Siniši Paviću, te novinaru Glasa Slavonije Slobodanu Kadiću, kojem je dodijeljena i besplatna avionska karta Croatia Airlinesa.

Za 2013. godinu dobitnik Marka Pola je i talijanski novinar, putopisac Gian Paolo Bonomi, koji živi i radi u Milanu. Osim posebne nagrade, novinaru Kadiću uručeno je posebno priznanje za dugogodišnji osobni doprinos turističkom novinarstvu, jer novinarskim i fotoreporterskim izričajem kod čitatelja budi osjećaj boravljenja na mjestu s kojeg izvještava.

– Posebice su zapažene njegove reportaže i putopisi iz Slavonije i svijeta, koji obiluju zanimljivim informacijama, s osjećajem za živopisne detalje koji privlače pozornost. Jezičnim izričajem uspijeva vjerno prenijeti atmosferu s različitih događaja i mjesta na kojima se našao što na novinarskom zadatku, što kao dokazani zaljubljenik u putovanja.

Tekstovi su mu uvijek popraćeni kvalitetnim fotografijama koje nisu samo ilustrativne, nego uhvaćenim kadrom uvijek nose i dodatne informacije – istaknuo je u obrazloženju nagrade Ante Gavranović, predsjednik žirija. (Glas Slavonije)

Novinar Kadić za Glas Slavonije često piše o temama vezanim uz Virovitičko-podravsku županiju.

620

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni