‘Slikala vas je policija, ali ja vam to mogu riješiti…Policajac je moj prijatelj’

Objavljeno:

U Policijsku postaju Pitomača 17. srpnja stigao je jedan 85-godišnjak koji se požalio da mu se, kada je 12. srpnja u popodnevnim satima došao svojim automobilom ispred obiteljske kuće, u dvorište dovezao nepoznati muškarac.

Rekao mu je da ga je policija slikala u Pitomači zbog prebrze vožnje i da mu može riješiti kaznu, jer je prijatelj s policajcem koji ga je slikao, piše Dnevnik.hr

‘Slikala vas je policija, ali ja vam to mogu riješiti…Policajac je moj prijatelj’

Nakon toga obojica vozilom odlaze u Pitomaču, gdje muškarac uvjerava starijeg čovjeka da ide u policiju riješiti kaznu, za što potražuje 1.200 kuna, koji mu ovaj i daje. Nakon toga prevarant se uistinu i upućuje prema ulaznim vratima zgrade Policijske postaje Pitomača, nakon čega se ubrzo vraća, i izjavljuje – da je kazna riješena.

Policija sada traži nepoznatog počinitelja zbog kojeg je 85-godišnjak, a i tko zna tko još, ostao bez svog novca, a za naivne građane ima sljedeću poruku:

‘Poštovani građani,

počinitelji ovih i sličnih kaznenih djela, smišljaju što uvjerljivije priče te Vas nastoje uvjeriti u njihovu istinitost, a sve s ciljem da Vas prevare i od Vas dobiju novac ili vrijedne predmete, stoga Vas, pozivamo da ovakve i slične slučajeve žurno prijavite policiji pozivom na broj 192, da u slučajevima kada ste postali žrtvom prijevare nastojite zapamtiti što više detalja vezanih uz izgled počinitelja i vozilo s kojim se koristi, te Vam savjetujemo da u ovakvim i sličnim događajima budete krajnje oprezni i nepovjerljivi prema „unaprijed smišljenim pričama“ nepoznatih osoba, koje Vas nastoje prevariti, kao i u ovom slučaju da će ako im platite „riješiti/srediti“ prometni prekršaj ili kaznu u policiji

Policija, naime, podsjeća da sukladno važećim Zakonima i propisima za evidentirane prometne prekršaje počiniteljima izriče kazne i sankcije te unutar tih okvira ne postoji mogućnost njihovog ‘sređivanja’ u policiji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni