spot_img

Obilazak Dvorca Pejačević i parka uz stručno vodstvo te dodjela nagrada za najbolji selfie u subotu, 18. svibnja

Objavljeno:

Ove subote, 18. svibnja, Virovitičani će imati na jedan dan priliku biti turisti u vlastitom gradu. Naime, u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata”.

snimio: Antonio Jurkin

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u Virovitici bit će predstavljen najveći EU projekt na području grada Virovitice, a riječ je o Integriranom razvojnom programu „5 do 12 za Dvorac“, odnosno obnovi Dvorca Pejačević i Gradskog parka, a Virovitičani i njihovi gosti moći će, uz stručno vodstvo, doznati više o povijesti grada.

Predstavljanje projekta održat će se 18. svibnja u prijepodnevnim satima.

Od 9,30 u parku u blizini fontane bit će postavljen štand za informacije i podjelu tiskanih materijala o projektu, a građane će na štandu informirati članovi Projektnog tima uz tehničku pomoć kostimiranih djevojaka koje će nas svojom odjećom nakratko vratiti u povijest.
Kod info štanda je ujedno i okupljanje zainteresiranih koji će potom, uz stručno vodstvo, krenuti u obilazak Dvorca Pejačević i Gradskog parka.

Obilazak počinje u 10,00 sati, a uz stručno vodstvo ravnateljice Gradskog muzeja Mihaele Kulej, Virovitičani će imati priliku doznati više o povijesti ovog prekrasnog zdanja u središtu grada. Nakon toga, od 11,00 sati, pod stručnim vodstvom Vladimira Ajhlera iz Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode i ekološke mreže Virovitičko-podravske županije, nazočni će obići Gradski park te doznati više o njegovoj povijesti i vrstama koje se u njemu nalaze.

Na kraju, u 11,30 sati, slijedi dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji selfie na temu “Dvorac, park i ja”.

 Pozivamo sve Virovitičane da na jedan dan budu turisti u svom gradu te ovom prilikom doznaju više o povijesti Virovitice, kao i povijesti Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji će uskoro zablistati punim sjajem, rekla je voditeljica IRP „5 do 12 za Dvorac“ Đurđa Aragović. (

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...