spot_img

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Objavljeno:

Svake se godine u svijetu 26. lipnja obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Obilježavanju ovoga datuma pridružuje se uvijek i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije koje u suradnji s ustanovama, udrugama i pojedincima u Virovitičko-podravskoj županiji nastoji potaknuti svijest o važnosti glavnoga cilja – globalnog društva slobodnog od zlouporabe droga.

Ove je godine naglasak ove javnozdravstvene akcije na potrebi kreiranja i provedbe učinkovitih preventivnih programa.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

U Virovitičko-podravskoj županiji godinama se uspješno provode brojni preventivni programi utemeljeni na istraživanju pojavnosti, s jasno definiranim ostvarivim ciljevima i mjerljivim učincima, u čemu svakako prednjači Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji nominira sve veći broj preventivnih projekata.

Upravo je priveden kraju jedan od dobro osmišljenih i uspješno provedenih projekata koji je pod nazivom „Osnaživanje kapaciteta za djelotvorne intervencije za prevenciju i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ tijekom 2015. i 2016. godine proveden u suradnji s partnerima: Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Virovitica i Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Slatina.

Stoga je povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama u ponedjeljak 27. lipnja 2016. godine u 9.30 sati u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održana završna konferencija ovoga projekta na kojoj su ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i voditelj projekta Siniša Brlas, prof. (ujedno i članovi Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije) govorili o tijeku projekta i njegovoj važnosti za cjelokupni sustav prevencije ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji.

Završetak projekta ciljano je osmišljen upravo povodom obilježavanja ovog značajnog datuma kako bi se još jednom upozorilo na važnost djelovanja prije negoli se problemi i pojave – po temeljnom javnozdravstvenom načelu da je bolje spriječiti nego liječiti.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...