Virovitica je bila domaćin svečane sjednice povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH koje je održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, te u suorganizaciji DUZS-a RH, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

U Kazalištu Virovitica održana je svečana sjednica. Između ostalih, prisustvovali su izaslanica predsjednice RH, savjetnica za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenik župana Igor Pavković, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, mnogobrojni načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije.

Svečana sjednica ujedno je bila i prigoda za podjelu pohvalnica, zahvalnica i godišnjih nagrada djelatnicima DUZS-a i pripadnicima civilne zaštite. Osim toga, dodijeljene su i godišnje nagrade pojedincima za posebne pothvate. Tako su kristalnu plaketu i priznanje za akciju spašavanja pilota srušenog motornog zmaja iz hladnog jezera dobili Vladimir Paušić i Dino Škamo, za spašavanje dječaka od posljedica strujnog udara Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, a za akciju spašavanja mladića iz stana zahvaćenog požarom nagrađen je Robert Fajt. Zaslužnima su nagrade uručili ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

U Područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Virovitici Davor Spevec načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja dodijelio je pohvalnicu djelatniku Branislavu Novoselu za razvoj i unapređivanje sustava 112. Zatim se novi ravnatelj Državne uprave Dragan Lozančić upoznao s radom područnog ureda.