Ravnateljica Višnja Romaj prezentirala je impresivan rad Gradske knjižnice i čitaonice koja je do sada održala više od dvije stotine, a samo ove godine čak šesdeset različitih programa: prezentacija knjiga, tribina, izložbi, koncerata, manjih stručnih skupova, radionica…

Iznijela je i neke od planova u skoroj budućnosti od kojih se svakako može izdvojiti plan odlaska u domove umirovljenika te daljnje usavršavanje igraonica za djecu.

Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Ivica Kirin koji je uz čestitku Gradsku knjižnicu naveo kao od središta kulturnog života grada, ali i šire tj. mjesto po kojem grad postaje prepoznatljiv što govore mnogi članci u tiskovinama.

Izveden je i zanimljiv kulturno-umjetnički program nakon kojeg su najzaslužnijima uručene prigodne zahvalnice te proglašeni čitatelji koji su protekle godine pročitali najviše knjiga. To su Luka Petrović, čitatelj predškolskog uzrasta, Luka Feketija, učenik Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Matea Crljenić, učenica Gimnazije Petra Preradovića i Jelica Ivka, zaposlenica Opće bolnice Virovitica. (vt.hr)