spot_img

Obilježen Europski dan bez poginulih u prometu

Objavljeno:

Tijekom jučerašnjeg dana je na području Policijske uprave virovitičko – podravske, kao i na području cijele Europe obilježen Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Osim pojačanim postupanjem u nadzoru prometa policijske službenici prometne policije su se u provedbu projekta uključili i organizacijom prezentacija uređaja i opreme koju u radu koristi prometna policija u centru Virovitice i Slatine.

Mup

Cilj projekta je postignut – tijekom cijelog četvrtka 21. rujna 2017. godine na području policijske uprave nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, a pozitivno je da čak nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

Policijski službenici su u pojačanom nadzoru prometa tijekom jučerašnjeg dana izvršili nadzor 151 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 65 prekršaja. Pet je vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih jedan biciklista oko 14,30 sati u Pepelanama pod vrlo visokom koncentracijom od 3,12 g/kg, dok je najveća brzina, od 26 utvrđenih prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, bila 138 km/h utvrđena oko 14,10 sati u Starom Gracu, a zbog tog prekršaja je sankcioniran 37-godišnji vozač osobnog automobila.

Mup

Osim navedenih prekršaja utvrđeno je i sankcionirano još 5 prekršaja biciklista, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i dr.

AKCIJE NADZORA VOZAČA POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu uzrokovanog smrtnim stradavanjem dvije osobe u samo desetak dana na prometnicama u okolici Virovitice, povećanjem broja prometnih nesreća i vozača koji su uzrokovali prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od početka godine, tijekom predstojećeg vikenda je planirana provedba akcija usmjerenih na nadzor vozača pod utjecajem alkohola.

Na području Postaje prometne policije akcija će biti provedena u petak, 22. rujna od 15 do 23 sata, a na području cijele policijske uprave u noći subota / nedjelja 23./24. rujna od 22 do 06 sati.

Osim prema vozačima koji budu upravljali vozilom pod utjecajem alkohola policijski službenici će represivno postupati i prema vozačima koji budu upravljali vozilom nepropisnom brzinom, nepropisno koristili mobitel i činili sve druge prekršaje, te prema svim sudionicima u vozilima koji ne budu koristili sigurnosni pojas.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni