Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga

Objavljeno:

spot_img

620

Tradicionalnom akcijom koju udruga S.O.S. Virovitica kontinuirano provodi 9. godinu u suradnji s Dječjim vrtićem ”Cvrčak”, obilježen je 26.06.2014. godine Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.

Oslikavanjem pločnika i ostavljanjem poruka usmjerenih protiv ovisnosti i zlouporabe droga, 30-tak mališana se uz prisustvo svojih teta iz vrtića kreativno izražavalo u prikazivanju problema ovisnosti, ali i pokazivanju svoje svjesnosti o štetnostima ovisnosti i posljedicama koje donosi.

Udruga je tijekom proteklih godina provodila brojne interaktivne i kreativne radionice sa djecom i mladima te tako radila na podizanju njihovog samopouzdanja i samopoštovanja kako bi se naučili oduprijeti utjecajima grupa i pojedinaca i pri tome izraziti svoj stav bez bojazni o neprihvaćanju.

Akcijom se svake godine nastoji privući pozornost građana na probleme povezane sa svim oblicima ovisnostima te na važnost prevencije s kojom je potrebno započeti u najranijoj dobi. Upravo radi toga je obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga osmišljeno u zajedničkoj suradnji s djecom najmlađeg uzrasta. Pokazivanjem građanima kako su i najmlađi svjesni štetnosti ovisnosti pokušava se potaknuti ih da se i sami uključe u borbu protiv ovog ozbiljnog problema u društvu sa svrhom sigurnijeg i ljepšeg okruženja za život.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...