Obilježen tjedan obilježavanja oralnog zdravlja

Objavljeno:

spot_img

Svjetski dan oralnog zdravlja (20.ožujak) posvećen je svjetskim, regionalnim i nacionalnim manifestacijama, usmjerenim na razvijanje svijesti o važnosti oralnoga zdravlja te promicanje njegova poboljšanja. Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana oralnog zdravlja po prvi puta u Virovitici, protekli tjedan doktorica dentalne medicine Monika Sabljak uz dentalnu asistenticu Marinu Jesenković obilazila je vrtiće i škole.

Dom zdravlja Virovitičko- podravske županije u suradnji sa gradom, Dječjim vrtićem Cvrčak i Osnovnom školom Vladimir Nazor omogućio je djeci kratko predavanje o važnosti očuvanja oralnog zdravlja, prevenciji nastanka zubnog karijesa i održavanju pravilne oralne higijene. Doktorica i asistentica su uz pomoć didaktičkog modela djeci pokazivale pravilnu tehniku četkanja zubi, a uz pomoć priče o Zubku i Zubici ukazale na problem koji se događa ako se ne vodi briga o svom oralnom zdravlju.

Grupa Dječjeg vrtića Cvrčak došla je u posjet ordinaciji dentalne medicine dr. med.dent. Monika Sabljak u Domu zdravlja Virovitica gdje su se djeca upoznala sa dentalnom stolicom i instrumentima koji se koriste u svrhu dentalnih tretmana.

Širom svijeta, karijes je najčešća kronična bolest, od koje pati više od 90% svjetske populacije. Posebno zahvaća djecu i socijalno zapuštenu populaciju, a za posljedicu ima vrlo negativan utjecaj na kvalitetu života.Gubitak zuba uzrokuje žvačne, govorne, estetske, psiho-socijalne te druge poteškoće. Važno je istaknuti kako se zubne bolesti vrlo lako preveniraju, pa time otklanja nepotrebna patnja, bol i izostanci iz škole ili s radnoga mjesta. 

Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije veseli se širenju projekta na što više djece iduće godine.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...