U Kazalištu Virovitica, obilježena je 23. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice za Grad Virovitica. Mnogobrojne članove HDZ-a prilikom obilježavanja proslave 23. obljetnice osnivanja, u ime domaćina u Gradskom Kazalištu Virovitica pozdravio je predsjednik virovitičkog Gradskog odbora stranke i kandidat za gradonačelnika Ivica Kirin.

Ivica Kirin je tom prigodom naglasio kako je dosadašnji rad HDZ-a vidljiv u svim segmentima razvoja grada Virovitice, ali i da nije zadovoljan s velikim brojem svojih nezaposlenih sugrađana. Ivica Kirin naglasio je kako HDZ ima viziju budućnosti daljnjega razvoja grada Virovitice kroz mnogobrojne projekte koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Tomislav Tolušić, sadašnji Virovitičko-podravaski župan, i kandidat HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima za župana, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju te istaknuo da mu je zadovoljstvo što može biti dio tima, koji stvara uvjete za boljitak življenja građana grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

U ime koalicije stranaka, s kojima će HDZ zajedno na izbore, HSS-a, HSLS-a, HSP-a AS Koordinacije udruge umirovljenika, obljetnicu HDZ-u je čestitao Vlado Župan, koji je istaknuo da će umirovljenici na izborima dati svoj glas za one koji imaju program, znanje i ljude, koji mogu osigurati bolju budućnost našoj djeci te da je to upravo stranka HDZ.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić zahvalio je tom prigodom osnivačima stranke na ovim prostorima, ali je govorio i o mukotrpnom putu stvaranja hrvatske države, borbi protiv velikosrpskih agresora za ostvarenje hrvatske slobode, ujedno i hrvatske države. Josip Đakić istaknuo je kako politički protivnici HDZ-a hrvatskom narodu podmeću niz laži, koje narod prepoznaje i da upravo zbog njih svoje glasove na izborima neće dati „Kukuriku koaliciji“.

Na kraju svečanosti obljetnicu virovitičkom HDZ-u čestitao je i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je naglasio kako hrvatski narod sam odlučuje na predstojećim izborima za svoju budućnost te da se „nada, za boljitak života hrvatskih građana zove HDZ“.

HDZ Virovitica položio vijence za poginule branitelje

Čanovi Gradskog odbora HDZ-a Virovitica, povodom obilježavanja 23. obljetnice osnutka i djelovanja HDZ-a Virovitica, na Spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici položili su vijence za sve poginule branitelje i sve umrle članove HDZ-a u Domovinskom ratu. Događaju je nazočio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.