Obilježena 23. obljetnica osnutka i djelovanja HDZ-a u Slatini

Objavljeno:

spot_img

Na prigodnoj svečanosti, sinoć je u Slatini obilježena 23. obljetnica osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice na slatinskom području. Svečanost je počela polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima u Parku 136. brigade, a počast su im odali predstavnici Županijskog odbora HDZ-a, Gradskog odbora HDZ-a Slatina s koalicijskim partnerima, te Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.

Inicijativni odbor HDZ-a za općinu Slatinu izabran je 24. ožujka 1990. godine. U inicijativnom odboru bili su: Zlatko i Mladen Grundler, Stipe Vranaričić, Vesna i Vinko Blašković, Željko Pavić, Stjepan Obranić, Stjepan Job, Marko Bilandžija, Vicko Filipović, Zvonko Očić i Jure Primorac. Za predsjednika je dva dana kasnije izabran Jure Primorac. Potom, 27. ožujka, podnesen je zahtjev Općinskom komitetu za društvene djelatnosti i opću upravu” za registraciju stranke i osnivanje osnivačke skupštine, no tadašnja komunistička vlast u Slatini nije dozvolila održavanje skupa, pa je skup održan 28. ožujka u Sopju. Na tim prvim višestranačkim izborima, HDZ je odnio uvjerljivu pobjedu u Slatini gdje je i danas, s koalicijskim partnerima, na vlasti.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini, pred velikim brojem članova i simpatizera, održana je svečanost na kojoj su se nazočnima prvo obratio Robertino Repić predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slatina. Govorio je o povijesti HDZ-a u Slatini, ali i o tome kako oni koji se ne klanjaju žrtvama Domovinskog rata, poginulim hrvatskim braniteljima koji su život dali za Hrvatsku, ne mogu biti na vlasti. Ivan Roštaš gradonačelnik Slatine, ali i budući kandidat za gradonačelnika, govorio je o kapitalnim projektima u gradu Slatini, istaknuvši da je od 2009. godine do danas, na području grada Slatine, uloženo 318.050.000 kuna u razne projekte. Kazao je kako oni koji su danas na vlasti, na državnoj razini nisu ništa napravili, “pa kako bi onda isti ti nešto napravili i na lokalnoj razini”.

U ime koalicijskih partnera Ruža Tomašić predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević istaknula je kako joj se čini da se danas ne smije reći da je netko Hrvat, jer to vladajućim na državnoj razini ne odgovara. Naglasila je kako Hrvatska u EU ulazi kao ponosna europska država. Podcrtala je kako Hrvatima danas treba jedinstvo kako bi se kao jedna obitelj borili za bolju Hrvatsku.

Virovitičko-podravski župan i kandidat za župana Tomislav Tolušić kazao je između ostalog, kako već dugo nije vidio toliko loših i nerazumnih poteza kao kod trenutno vladajućih. Kazao je kako je ludost kupovati 1.720 vozila i za to izdvojiti 265 milijuna kuna, a da se primjerice gradu Slatini guši bilo koji projekt koji se nominira prema državi, pa tako i nova sportska dvorana čiju je gradnju država stopirala. “Kako onda ti koji ovdje ne daju novce za razvoj, misle voditi ovaj grad. Prvo mu ne žele dati, a na izborima se žele kandidirati i govore da sve rade u interesu grada. Ne daj Bože da nam takvi dođu na vlast. Jer dok se Roštaš borio za Hrvatsku, neki od tih, koji su danas ovdje, tada su bili u Novom Sadu”.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, istaknuo je kako vladajući iz Banskih dvora svakim danom donose nove loše odluke za hrvatski narod. Od vojske nezaposlenih od 375.000 ljudi, do niza odluka koje su išle na štetu hrvatskog naroda. “Povećali su PDV za 2 postotna poena, povećali su cijene plina, struje, vode… Ne znamo više što nije poskupjelo… Obećavali su Plan 21, a nemaju niti vizije niti radnih navika boriti se za Hrvatsku. Istaknuo je kako će nakon vladavine SDP-a i koalicijskih im partnera, trebati jako dugo da se Hrvatska oporavi. “Kada je prijašnja Vlada podignula PDV za samo jedan postotni poen, tada su vikali “harač”, a ovo što nam danas radi SDP i partneri iz Kukuriku koalicije je prikaz opće nesposobnosti vladajućih.

Na svečanosti se moglo čuti kako Hrvatska demokratska zajednica s koalicijskim partnerima spremno čeka sljedeće lokalne i regionalne ali i izbore za EU parlament na kojima očekuje pobjedu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni