U prostorijama HDZ-a Grada Slatine, obilježena je 24. obljetnica HDZ-a. Uoči obilježavanja obljetnice, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve oni koji su život dali za Hrvatsku. Nakon što je na dane osnutka, prije 24. godine podsjetio Igor Fazekaš, predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš čestitao je svim članovima i nazočnima 24 rođendan. Među nazočnima bio je i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Tomislav Tolušić, kao i načelnici općina, Mikleuš (Milan Dundović), Zdenci (Tomislav Durmić), Nova Bukovica (Željko Vencl), Čađavica (Mirko Rončević).

Hrvatska demokratska zajednica je ostvarila višestoljetni san Hrvata. Ostvarili smo slobodu, nezavinost, ušli smo u NATO savez, Europsku uniju. Sada nam još predstoji ostvariti gospodarski rast i demografski oporavak Hrvatske. U gradu Slatini, zajedno s našim koalicijskim partnerima, radimo na boljitku ovoga grada, no aktualna hrvatska Vlada sve čini kako bi nam odmogla u tome. Tako više nemamo carinski odjeljak u Slatini, općinskog suda… Sve se ukida i stavlja na teret općina, gradova i županija. No unatoč svim tim problemima, mi idemo dalje. Sve je spremno za nove pogone u našim poduzetničkim zonama, uređuje se zgrada starog kotara, sanira se odlagalište otpada, u bivšem pogonu Marinade, ugrađuju se novi strojevi za preradu voća i povrća. Vjerujemo da će ova godina značiti pokretanje investicijskog ciklusa i novih radnih mjesta u Gradu Slatini – zaključio je Ivan Roštaš.

U ime gostiju i koalicijskih partnera, govorio je Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika Slatine.

Želim vam uputiti iskrene čestitke. Bez obzira na sve teškoće, vjerujem da smo zajedno na dobrom putu za boljitak ovoga grada. O ovima koji su trenutno na vlasti u državi, ne želim trošiti riječi jer ne želim kvariti ovo svečarsko raspoloženje.

[g-gallery gid=”20155″ random=”0″ watermark=”1″]

Virovitičko-podravski župan i dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ, Tomislav Tolušić je između ostalog kazao.

HDZ je stranka koja je nastala iz pokreta, stranka koja je s dr. Franjom Tuđmanom ostvarila povijesne sne Hrvata. To je i stranka koja je vodila Hrvatsku u najtežim danima. Sjetimo se Domovinskog rata i borbe za slobodnu Domovinu. Od 2000. do 2003. godine smo vidjeli kako je to kada Hrvatsku vode oni koji je ne vole, isti oni koji su napustili sabornicu kada se glasovalo o neovisnosti Hrvatske. Oni nemaju nikakve vizije u pogledu razvoja Hrvatske. Gubimo milijarde eura na državnoj razini. Gubi ih i Slatina i Mikleuš i Čađavica i Zdenci i Virovitica i Virovitičko-podravska županija. Potpuno im je svejedno u kojem segmentu je to tako, školstvu, poljoprivredi, zdravstvu. Sve su sveli na racionalizaciju, zaboravljajući da isti porez plaća čovjek u Zagrebu ali i Slatini, no nemamo iste uvjete. Nama se ukidaju bolnice, sudovi, carine, zar oni ne vide da ljudi žive i izvan velikih centara. Raduje me jer smo se na području naše županije, davno odredili da je naša vizija u EU projektima. Pripremili smo se za njih i mi smo spremni kad se natječaji raspišu. Vjerujte mi, Slatina će biti jedan od lidera gradova u Hrvatskoj po tim projektima i tu nas čeka puno posla. Vjerujem da ovi što su na vlasti na državnoj razini neće još dugo. Pokazat ćemo im već na izborima za EU parlament, a tada i na parlamentarnim izborima, ako ne prije onda 2015. godine – zaključio je Tomislav Tolušić.