Obilježena 25 obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice grada Virovitice

Objavljeno:

U Kazalištu Virovitica, održana je 25. obljetnica osnutka HDZ-a za grad Viroviticu, u sjećanje na sastanak inicijativnog odbora 1. veljače, dok je 4. ožujka 1990. godine, održana osnivačka skupština HDZ-a. Uz mnoštvo članova i simpatizera, obljetnici su između ostalih nazočili: predsjednik Kluba utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice „Dr. Franjo Tuđman“, član predsjedništva i osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka – Milan Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, član predsjedništva i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko baranjske županije, Ivan Anušić, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik Županijskog odbora i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Skup su uveličali i predstavnici koalicijskih stranaka, nacionalni predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ivan Tepeš, predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, predsjednika HSLS-a grada Virovitice Josip Halužan.

U uvodu je nazočne pozdravio predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a grada Virovitice Marko Teskera koji je podsjetio na dane osnivanja stranke kada je trebalo imati puno hrabrosti u ta “olovna vremena”.
Predsjednik HDZ-a grada Virovitica, Ivica Kirin je u govoru naglasio sljedeće:

– I tada prije 25 godina i u vrijeme Domovinskog rata i danas, ovdje se borilo za Hrvatsku i uvijek smo bili prvi. Danas u miru, cilj nam je stvoriti zemlju iz koje mladi neće odlaziti i zato je zadaća HDZ-a stvoriti jako gospodarstvo i mlade ljude sačuvati u Hrvatskoj. Ne želimo državu koja će živjeti na teret svojih građana, već građanima moramo biti servis 24 sata. HDZ je nastao iz naroda i HDZ će izvući Hrvatsku iz gliba gdje se danas nalazi. Da se to može, pokazala nam je i naša predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović. U budućnosti želimo Viroviticu kao središte regije. Imamo spremnih 150 projekata vrijednih 4,5 milijardi, a sada nam treba bolja prometna povezanost. I brza cesta sa Zagrebom i bolja D2 i trasa povezivanja od Budimpešte prema BiH. HDZ je jedina garancija za bolju Hrvatsku, a u našim redovima nema mjesta za one koji gledaju samo svoje interese.

Potom se nazočnima obratio virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić koji je kazao:

– HDZ je u Virovitičko-podravskoj županiji najsnažnija politička opcija sa 135 temeljnih ogranaka, u svakom naselju. Oni koji dođu k nama, vide da se ovdje radi, ali i sjećaju se kako je bilo nekada i kako je danas. I to nam daje snagu da nastavimo dalje. Ovdje se radi kako bi stanovnicima i Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije, život bio bolji i kvalitetniji.

Nacionalni predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ivan Tepeš, obratio se nazočnima u ime gostiju te je kazao:

– Iza nas su četiri izborne pobjede i očekujemo novu petu pobjedu na parlamentarnim izborima. HDZ i dr. Franjo Tuđman su bili predvodnici u stvaranju samostalne Hrvatske. HDZ i pravaši su “iz istog korijena” i zato moramo staviti glave na okup i pobijediti one koji su, kada se glasovalo o neovisnosti Hrvatske 1991. godine, napustili Hrvatski sabor. Oni Hrvatsku ni tada ni danas nisu željeli.

Nadahnutim govorom skupu se obratio i predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.
– Drago mi je da smo se i danas sjetili pučkog tribuna Stjepana Sulimanca, čovjeka koji nam i danas treba biti nit vodilja u našem radu, jer on je nesebično davao sebe za Hrvatsku. A upravo to ne radi ova antihrvatska Vlada koja ne cijeni 15.000 hrvatskih žrtava Domovinskog rata. Ona ne cijeni 57.000 invalida i 1.000 nestalih iz Domovinskog rata. I zbog svega toga, jer su hrvatski branitelji temelj Hrvatske, podržavamo branitelje iz Savske 66, jer je to pošten i iskren prosvjed. Šteta koju je ova kukuriku Vlada načinila Hrvatskoj, je nenadoknadiva i zato im se to ne smije ni zaboraviti ni oprostiti. Što reći o toj Vladi, kada premijer Zoran Milanović kaže da je Hrvatska slučajna država. Kod ove Vlade sve je promašeno, nema programa nacionalnog razvoja, nema strategije i zato ih treba maknuti jer oni ne vole ovu Domovinu niti imaju znanja. Tako niti projekte koje im ponudimo, bez obzira na njihovu kvalitetu, ne prihvaćaju samo zato jer dolaze iz Virovitičko-podravske županije.

Predsjednik Kluba utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice „dr. Franjo Tuđman“, član predsjedništva i osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka, Milan Kovač, sjetio se kako je to bilo osnivati HDZ prije 25 godina, sjetio se kako je to radio zajedno sa Stjepanom Sulimancom, kako je u Velikom Rastovcu osnovan prvi ogranak na ovom području.

– Prije 25 godina kada se dolazilo u Viroviticu, tada domaćini nisu bili ovako srdačni. Bila su to olovna vremena s namrgođenom milicijom koja je sve motrila. Tada smo sanjali slobodnu Hrvatsku, Europu, NATO,… Sve te ciljeve prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana smo ostvarili. No i tada i danas ima nekih sličnosti. I tada i danas mediji nas tuku sa svih strana. Komunistička djeca vladala su i tada i danas. Njihove ankete nam ne daju nikakve šanse, a najbolje ankete su četiri izborne pobjede koje su iza nas. Ova Vlada nas vodi u propast. Prvi puta u povijesti imamo manje od 40.000 rođenih u jednoj godini. Sa svakim njihovim danom na vlasti, mi tonemo sve dublje. Zbog premijera kakav je Zoran Milanović, smije nam se cijeli svijet. Prvo žele monetizaciju, potom neće. Potom raspisuju natječaj za naftu u Jadranu, pa Milanović kaže da će se o tome odlučivati na referendumu… Ne želimo da zbog kukuriku koalicije Hrvati odlaze u inozemstvo, pa da nam ovdje u budućnosti žive neki čudni ljudi, čudnog imena. Trebamo okupiti glave pa će “domoljubna koalicija” slaviti i peti put zaredom na Parlamentarnim izborima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni