Obilježeno 25 godina HDZ-a Gradina

Objavljeno:

U Vatrogasnom domu u Gradini održana je svečanost obilježavanja 25. obljetnice od osnivanja i aktivnog rada HDZ-a ove općine. Svečanosti su uz mnogobrojno članstva Općinskog odbora HDZ-a na čelu s predsjednikom Draženom Peićem i utemeljiteljima HDZ-a s područja općine, prisustvovali i predsjednici Općinskih odbora stranke, načelnici općina Suhopolje – Marijan Brlek, Špišić Bukovice – Hrvoje Miler, Pitomače – Željko Grgačić, Čačinaca – Mirko Mališ, Sopja – Josip Granjaš, Nove Bukovica – Željko Vencl, Željko Iharoš i Marko Teskera ispred Gradskog odbora HDZ-a Virovitice, te dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

IMG_0325

– HDZ je na općinskom nivou dokazao kako je jaka i stabilna stranka s preko 500 vjernih članova. Na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović dobila je 59 posto glasova naših članova, a za Vijeća mjesnih odbora HDZ je dobio 90 posto glasova. Pored toga što je općina pretežno poljoprivredna do sada smo se zalagali, a zalagat ćemo se i ubuduće za daljnji razvoj komunalne infrastrukture, izgradnju mjesnih domova, kuća oproštaja, saniranja poljskih putova i ostaloga. Pored navedenoga zalažemo se i za razvoj školstva pa tako sufinanciramo rad Male škole, a s 50 posto općina sufinancira prehranu učenika u školama. Općina ima odličnu suradnju s Razvojnom agencijom Vidra i LAG-om “Virovitički prsten” s kojima pripremamo projekte za EU fondove, između ostaloga je o radu općine predvođene HDZ-om i svojim koalicijskim partnerima kazao Dražen Peić.

Čestitku na obljetnici domaćinima prvi je uputio Siniša Horvat, tajnik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije, koji je naglasio kako su mladi budućnost Hrvatske dok je čestitku domaćinima u ime načelnika općina uputio Marijan Brlek.

– Općina Gradina dobar je primjer kako se u općinama dobro radi dok se s druge strane stalno ističe kako su općine veliki potrošači, kako su na teret države te da ih treba ukinuti. Mi jesmo za racionalizaciju lokalne samouprave, no ne na način ukidanja svih općina. Upravo su općine te koje se zalažu za ruralni razvoj i ostanak žitelja na selu, pogotovo mladih. Nakon četiri veličanstvene pobjede, petu također veličanstvenu pobjedu očekujemo na parlamentarnim izborima, što sam uvjeren da ćemo i ostvariti – naglasio je Marijan Brlek.

Josip Nemec prenio je čestitke domaćinima upućene od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka te predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Josipa Đakića, koji zbog unaprijed dogovorenih obaveza nije mogao prisustvovati obljetnici.

– Kada se pod vodstvom pokojnog dr. Franje Tuđmana osnivala stranka ona je tada bila pokret, koji se pretvorio u najjaču političku stranku pod kojom je ostvarena hrvatska neovisnost i suverenost. Članovi HDZ-a su prvi uzeli puške u ruke kada se branila Domovina u čijoj su obrani izgubljeni i mnogi životi hrabrih hrvatskih branitelja. Na žalost, oni koji su ostali potcijenjeni su od aktualne vlasti, kojoj nije stalo niti do svog naroda. Aktualna vlast neprestano obmanjuje narod, laže im govoreći da je Hrvatska izišla iz krize, da se u njoj dobro živi i da nam je svima dobro. Ministri kao da jednostavno žele unazaditi Hrvatsku, a svojim sve lošijim potezima dokazuju kako ne vole svoj narod i svoju zemlju. Upravo je zato HDZ jedina politička opcija koja to mora promijeniti, smijeniti nesposobnu Vladu i ponovno preuzeti kormilo upravljanja u svoje ruke – istakao je Josip Nemec izražavajući čvrsto uvjerenje u pobjedu na skorašnjim parlamentarnim izborima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...