Obitelj Zadro nadglasana na Glavnoj skupštini dioničara

Objavljeno:

spot_img

IlustracijaViro i dalje ostaje na Zagrebačkoj burzi iako je prijedlog Uprave bio da se dionica povuče s Uređenog tržišta.

Na glavnoj skupštini taj prijedlog nije prihvaćen premda obitelj Zadro kontrolira najveći broj dionca (tvrtka EOS-Z ima 33,64, a njen osnivač i predsjednik NO-a Vira Marinko Zadro drži još 9,23 posto dionica).

Budući da su mirovinski fondovi navodno bili protiv delistiranja, najlogičnije je objašnjenje da se tom potezu usprotivila i tvrtka Robić d.o.o., drugi najveći pojedinačni dioničar Vira s 30 posto dionica. Zadro i Robić partneri su koji su zajedno 2000. godine privatizirali virovitičku šećeranu.

– Svaki dioničar Vira može glasovati onako kako smatra da je najbolje za tvrtku, ali ostanak na Zagrebačkoj burzi, s obzirom na stanje tržišta kapitala, za nas predstavlja znatan direktni i indirektni trošak, koji će imati dodatan negativni utjecaj na poslovne rezultate tvrtke – kaže Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira. (lidepress.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...