620

Virovitičko-podravska županija objavila je Javni poziv za za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora u poslovnom centru Poduzetničkog inkubatora d.o.o. Virovitica na lokaciji u Virovitici Poduzetnička zona II.

Javni poziv i Zahtjev mogu se preuzeti na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije.

Župan Tolušić i gradonačelnik Kirin obišli radove na inkubatoru

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin obišli su radove na izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici. Provedba projekta koji se financira iz EU fondova u sklopu projekta vrijednog 7.201.619,00 kuna teče prema planu. Objekt je pokriven, ugrađena je vanjska stolarija te završeni industrijski podovi prizemlja i kata. U tijeku je izvođenje radova na izradi plinskih i instalacija grijanja, a dovršena je instalacija vodovoda i odvodnje. Završeni su radovi postavljanja rubnika i kanalica, asfaltirano je parkiralište te se trenutno postavlja izolacija na objekt odnosno uređuje fasada.

Poduzetnički inkubator gradi se u sklopu EU projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ čija je vrijednost 7.201.619,00 kuna. Podsjetimo, nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partner na projektu je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek, koji je trenutno jedan od vodećih u RH, a pomoći će u prenošenju iskustava i vještina stečenih u dosadašnjem radu. “E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ jedan je od najvrjednijih EU projekata koji se provodi na području naše županije, a ukupna vrijednost mu je 960.215,89 eura ili 7.201.619,00 kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura.

Prema riječima župana Tomislava Tolušića i gradonačelnika Ivice Kirina koji su izrazili zadovoljstvo viđenim otvaranje objekta može se očekivati do proslave Dana grada Virovitice odnosno 16. kolovoza. (vpz.hr, virovitica.hr)