Objavljena je nova knjiga profesora Siniše Brlasa

Objavljeno:

Povodom Svjetskoga dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (kao izdavač) objavio je novu knjigu pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih“.

Cilj je ove publikacije potaknuti promišljanja o tome kako se razvija religioznost mladih i pomaže li ona njihovom zdravom rastu i razvoju odnosno njihovom mentalnom zdravlju. Pokazalo se da religiozno iskustvo ima pozitivne posljedice na psihičko funkcioniranje mladoga čovjeka, osobito na usvajanje i održavanje prosocijalnog ponašanja.

Autor ove knjige je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kojemu je ovo deveta knjiga u bogatom nizu u kojemu se nalaze i srednjoškolski udžbenik i prvi hrvatski rječnik ovisnosti. Za svoje publikacije profesor Brlas dobio je najviše strukovno priznanje, a ova posljednja knjiga u nizu novi je njegov doprinos hrvatskoj primijenjenoj psihologiji, i to u području koje nije uvijek u središtu znanstvenog interesa i u koje je područje profesor Brlas kročio s dovoljno znanstvene hrabrosti i znatiželje.

Profesor Brlas jedan je iz skupine hrvatskih psihologa koji su 2010. godine pokrenuli projekt za afirmaciju psihologijske struke u području zaštite i promicanja mentalnog zdravlja i rješavanja društveno relevantnih pitanja mentalnog zdravlja pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“, a temeljem Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Ovaj je projekt u protekle četiri godine iznjedrio četiri važne publikacije u nastanku kojih je sudjelovalo nekoliko desetaka eminentnih domaćih stručnjaka. Knjige su predstavljene i u zemlji ali i u inozemstvu, a ova je nova knjiga profesora Brlasa peta u nizu unutar ovoga projekta.

Navedeno je pokazatelj kako se znanja i sposobnosti stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije cijene i prepoznaju daleko izvan granica naše županije, pa čak i izvan naše zemlje.

Publikacija je u elektronskom obliku dostupna na www.zzjzvpz.hr.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni