Obnavlja se škola u Milanovcu – završetak radova predviđen do kraja listopada

Objavljeno:

spot_img

Grad Virovitica kontinuirano ulaže, gradi i obnavlja sve ustanove odgoja i obrazovanja kojima je osnivač kako bi nastavnicima, učenicima i vrtićarcima omogućio što bolje i kvalitetnije uvjete odgoja i obrazovanja. Tako se nakon energetske obnove Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i zgrada 2, 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, obnavlja i zgrada Područne škole u Milanovcu.

Projekt je u suradnji s Gradom Viroviticom pripremila Razvojna agencija VTA, a odobren je u sklopu poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Neki od radova koji se izvode su obnova fasada, zamjena postojeće stolarije, neadekvatne stolarije novom aluminijski plastificiranom stolarijom, ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla… Radove izvodi tvrtka Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara.

– Na školi je zamijenjena kompletna stolarija i radi se na postavljanju kamene vune na ovojnicu i krovište. Temeljem uvida u samo stanje učionica izvedeni su i dodatni radovi – uložili smo u sanaciju, odnosno spuštene stropova sa zaštitom i novim rasvjetnim tijelima. Završetak radova na energetskoj obnovi škole predviđen je do 30. listopada, a prema terminskom planu izvođača radova, nadamo se da bi škola već do sredine listopada mogla biti spremna za primopredaju, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...