Fotogalerija: Obnovljeno je krovište na Osnovnoj školi u Suhopolju u vrijednosti 1.5 milijuna kuna

Na zgradi Osnovne škole Suhopolje, u sklopu energetske obnove, obnovljeno je krovište zgrade. Radovi su bili vrijedni 1,5 milijuna kuna, a njima se rekonstruiralo krovište, pa će škola u novom ruhu dočekati učenike prvog dana nove školske godine – 5. rujna.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županije je, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama, početkom 2015. godine Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavila projekte za osnovne i srednje škole. Njihova ukupna vrijednost je iznosila 14.4 milijuna kuna. Krajem prošle godine, tadašnji župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, potpisao je ugovore o izvođenju radova i stručnom nadzoru.

Obnovljena fasada i stolarija na zgradi OŠ Vladimira Nazora u Novoj Bukovici

U sklopu projekta energetske obnove, odnosno povećanje energetske učinkovitosti, obnovljena je fasada i vanjska stolarija te strop u negrijanom dijelu tavana na zgradi Osnovne škole Vladimir Nazor u Novoj Bukovici. Vrijednost projekta je iznosila – 487.295,00 kuna.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županije je, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama kao i zdravstvenim ustanovama, početkom 2015. godine Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavila projekte za osnovne i srednje škole. Prošlo je ukupno 17 projekata.

Nakon obnove, OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici postaje jedna od najljepših škola u ovom dijelu Hrvatske

Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravske županije i Općine Špišić Bukovica, pri kraju su radovi na energetskoj obnovi središnje zgrade Osnovne škole Auguste Cesarec u Špišić Bukovici čija je vrijednost 1.800.000,00 kuna. Krajem prošle godine, tadašnji župan virovitičko-podravski, a danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU,Tomislav Tolušić, potpisao je ugovore o izvođenju radova i stručnom nadzoru.

Na zgradi koja je izgrađena 1909. godine, izmjenjuje se elektroinstalacija, postavljaju se rasvjetna tijela, te je obnovljena fasade. Cilj je, kroz rekonstrukciju elektroinstalacija te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (fasade) osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2. Ovim projektom Virovitičko-podravska županija nastavila je ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove i energetsku učinkovitost. Projekti su za sufinanciranje prijavljeni početkom 2015. godine, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama s područja županije, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Inače, iduće godine, u Špišić Bukovici će se obilježiti 170 godina školstva u Špišić Bukovici.

(Fotografije: Kristijan Toplak)