U subotu, 21. ožujka, obilježava se Međunarodni dan sindroma Down. Taj dan prilika je da se upozori i osvijesti javnost o svim teškoćama i preprekama s kojima se susreću osobe s Down sindromom, kako bi mogle ostvariti svoje potencijale – mogućnost redovnog polaska u predškolske i školske ustanove, teškoće kod zapošljavanja, ostvarivanje prava na samostalan život.

LOSLogoSocks

Kao jedan od prepoznatljivih simbola osoba s Down sindromom već nekoliko godina se pojavljuju šarene čarape, čime se želi ukazati na potrebu prihvaćanja različitosti među ljudima.

Kampanja je pokrenuta i u Europskom parlamentu te od 4. ožujka europarlamentarci oblače šarene čarape kako bi upozorili na probleme s kojima se susreću osobe s Downovim sindromom.

Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije, koja je osnovana s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama sa Down sindromom, unapređivanja zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja istih u društvenu zajednicu, poziva Vas i sve koje znate da na isti način obilježite Međunarodni dan Down sindroma.

U petak, 20. ožujka, obucite šarene čarape i potaknite sve oko sebe da se također ušarene. Sama proslava održat će se u subotu, 21. ožujka od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava (kod sata) u Virovitici uz veseo i bogat program. Dođite i vi, te nas na taj način podržite!

Slike vaših šarenih čarapa možete poslati na down.virovitica@gmail.com ili na Facebook stranicuUdruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

Pošaljimo zajedno poruku da različitost nije loša! (Udruga za Down sindrom VPŽ)