Hrvatsku sutra očekuje mjereno i pretežno oblačno s jakim oborinama. U unutrašnjosti snijeg, na Jadranu povremeno kiša, a ponegdje i snijeg, ponajprije na sjevernom dijelu. Glavnina oborina bit će u prvom dijelu dana, očekuje se snježni pokrivač od 10 do 30 cm, ponegdje u gorju i Zagori i oko 50 cm, a na srednjem i južnom Jadranu mjestimice obilnija kiša. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak s olujnim udarima, a na Jadranu će jugo do jutra oslabjeti i najprije na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -5 i 0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na srednjem i južnom od 5 do 10 °C, poslijepodne u padu, javlja DHMZ.

Virovitica

Crveno upozorenje izdano je za sutra na području regije Knin gdje se očekuje visina snijega između 15-30 centimetara te bura s orkanskim udarima do 130 kilometara na sat.

Za regije Karlovac, Gospić i Zagreb izdano je narančasto upozorenje za snijeg. Očekuje se između 15 i 25 centimetara snijega. U regiji Osijek očekuje se od 10 do 20 centimetara snijega.

“S ovom ciklonom poslijepodne stiže novo jače pogoršanje vremena, koje će najizraženije biti u noći na nedjelju i tijekom nedjelje. Pozor! Na zapadu zemlje past će 20-ak, a u gorju i unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i više od 30 cm snijega. Kako će u nedjelju zapuhati jaka i olujna bura, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije mogli bi se stvarati snježni nanosi pa će u nedjelju biti dosta teškoća u prometu. Spremate li se ovog vikenda na put, preporučujemo da to bude subota”, prognozira Nataša Strelec Mahović za HRT.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na -7 Celzijevih stupnjeva, a visina snijega je desetak centimetara. Snijeg se spustio i na oko 400 metara nadmorske visine – na primorski dio Biokova, a u Makarskoj je u 11 sati zabilježena temperatura od 6 Celzijevih stupnjeva. Biokovska prometnica od Tučepa do Svetog Jure već od prijevoja Staza je zaleđena i danas se ne čisti, pa se ljubiteljima snijega ne preporučuje vožnja prema Biokovu do čišćenja te prometnice idućih dana, javlja HRT.