Očekuju se velike količine snijega

Objavljeno:

spot_img

Hrvatsku sutra očekuje mjereno i pretežno oblačno s jakim oborinama. U unutrašnjosti snijeg, na Jadranu povremeno kiša, a ponegdje i snijeg, ponajprije na sjevernom dijelu. Glavnina oborina bit će u prvom dijelu dana, očekuje se snježni pokrivač od 10 do 30 cm, ponegdje u gorju i Zagori i oko 50 cm, a na srednjem i južnom Jadranu mjestimice obilnija kiša. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak s olujnim udarima, a na Jadranu će jugo do jutra oslabjeti i najprije na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -5 i 0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na srednjem i južnom od 5 do 10 °C, poslijepodne u padu, javlja DHMZ.

Virovitica

Crveno upozorenje izdano je za sutra na području regije Knin gdje se očekuje visina snijega između 15-30 centimetara te bura s orkanskim udarima do 130 kilometara na sat.

Za regije Karlovac, Gospić i Zagreb izdano je narančasto upozorenje za snijeg. Očekuje se između 15 i 25 centimetara snijega. U regiji Osijek očekuje se od 10 do 20 centimetara snijega.

“S ovom ciklonom poslijepodne stiže novo jače pogoršanje vremena, koje će najizraženije biti u noći na nedjelju i tijekom nedjelje. Pozor! Na zapadu zemlje past će 20-ak, a u gorju i unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i više od 30 cm snijega. Kako će u nedjelju zapuhati jaka i olujna bura, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije mogli bi se stvarati snježni nanosi pa će u nedjelju biti dosta teškoća u prometu. Spremate li se ovog vikenda na put, preporučujemo da to bude subota”, prognozira Nataša Strelec Mahović za HRT.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na -7 Celzijevih stupnjeva, a visina snijega je desetak centimetara. Snijeg se spustio i na oko 400 metara nadmorske visine – na primorski dio Biokova, a u Makarskoj je u 11 sati zabilježena temperatura od 6 Celzijevih stupnjeva. Biokovska prometnica od Tučepa do Svetog Jure već od prijevoja Staza je zaleđena i danas se ne čisti, pa se ljubiteljima snijega ne preporučuje vožnja prema Biokovu do čišćenja te prometnice idućih dana, javlja HRT.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...