Od srijede, 12. listopada, održavaju se drugu godinu zaredom Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije koji nastoje približiti javnosti Virovitičko-podravsku županiju kroz tematske prezentacije i interaktivne radionice o korištenju Europskih fondova. Predavanja se održavaju na više lokacija – od Orahovice i Slatine do Virovitice i Pitomače.

Kroz niz predavanja i radionica zainteresiranim ciljnim skupinama predstavljaju se mogućnosti korištenja fondova EU.

U petak, 14. listopada, u prostorima Poduzetničkog inkubatora u Virovitici djelatnice VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj, Natalija Jakšić i Sanja Rončević, održale su predavanje na temu „Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekata financiranih iz fondova EU“, gdje se govorilo o značaju financijskog upravljanja pošto je loše upravljanje jedan od glavnih razloga polovičnog korištenja novca iz EU fondova.

-Virovitičko-podravska-županija i Razvojna agencija VIDRA u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije drugu godinu zaredom provode projekt Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije. Svrha je približiti tematiku EU fondova svim potencijalnim prijaviteljima; lokalnoj upravi, poljoprivrednicima, poduzetnicima, ustanovama, udrugama i svim zainteresiranima – naglasila je Sanja Bošnjak, zamjenica župana virovitičko-podravskog.

Podsjetimo se, održavanje edukacija o fondovima Europske unije financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Potprogram V. „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“.