Od 82 poslana uzorka, samo je deset analizirano od kojih je četvero inficiranih, osim njih, još dvije ženske osobe su se testirale u Našicama i pozitivne su na SARS-CoV-2

0
562
Covid Virovitičanka
Covid Virovitičanka, snimio Antonio Jurkin

Prema trenutno dostupnim informacija, s područja Virovitičko-podravske županije, u subotu su na analizu u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, poslana 82 uzorka s područja Virovitičko-podravske županije. Od navedenih, njih deset je analizirano, ostali će, do kraja dana ili u ponedjeljak. Od navedenih deset, bilježimo četiri novo zaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Dva su muškarca i dvije žene, troje je srednje životne dobi s blagim simptomima. Jedna je osoba starije životne dobi, hospitalizirana je u Općoj bolnici Virovitica. Od navedenih četvero, jedna osoba je zdravstveni radnik, jedna je zaražena u samoizolaciji od ranije već pozitivne osobe. Jedna osoba se zarazila tako što se vozila na posao sa zaraženom osobom, koja ju nije navela kao kontakt. Osim toga, u Našicama su se testirale dvije ženske osobe s područja naše županije. Obje su pozitivne na korona virus. Jedna srednje životne dobi, druga je trudnica. Kod jedne je izvoz zaraze nepoznat, kod druge su svatovi. Obje imaju blage simptome COVIDA-19. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano deset COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, a  dvoje ih je u Klinici za infektologiju.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 400 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, šest žena i četiri muškaraca, preminuli su s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.