U debeloj hladovini virovitičkog gradskog parka održana je druga u nizu radionica Park Art – Instaliraj Parkiraj. Ovog puta sudionici radionice su izrađivali umjetnička djela od recikliranih dijelova kao što su automobilske gume, PET ambalaža, papir…

Niz radionica će trajati do kraja tjedna dok će kreativne produkte svih ovotjednih događanja biti moguće pogledati do 14. kolovoza.

– PARK ART smo zamislili kao interaktivnu izložbenu akciju s ciljem oživljavanja Gradskog parka Virovitica koji okružuje dvorac Pejačević te poticanja lokalnog stanovništava na participaciju u kulturnim sadržajima i aktivnostima Muzeja. Akcija obuhvaća zajedničku umjetničku produkciju s lokalnim školama, stanovništvom i umjetnicima putem kreativnih radionica kojima ćemo ostvariti likovne radove, skulpture, mobile i umjetničke instalacije iz recikliranih materijala poput plastičnih boca, kartonskih kutija, odbačenih uporabnih predmeta i materijala iz prirode. Rekla je kustosica virovitičkog Gradskog muzeja Anamarija Kučan koja je i danas uz pomoć kustosice Jasmine Jurković Petras i ravnateljice Muzeja Mihaele Kulej nazočnima pomagala u izradi maštovitih djela.