Od danas možete otvoriti “tvrtku za 10 kuna”

Objavljeno:

spot_img

Izmjene Zakona o trgovačkim društvima (ZTD) koje omogućavaju osnivanje jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću (JDOO), takozvanih „tvrtki za deset kuna“, stupile su na snagu danas, 18. listopada 2012. godine.

Prema odredbama ZTD-a i drugih pratećih zakona koji su doneseni, od danas je moguće osnovati tvrtku s temeljnim kapitalom od 10 kuna, uz znatno manje troškove nego što je to bio slučaj s običnim društvom s ograničenom odgovornošću (DOO).

JDOO će biti moguće osnovati za svega 807,5 kuna troška, te uz uplatu minimalnog kapitala od 10 kuna. Dosad su se troškovi osnivanja tvrtke kretali od 4,300 do 7,500 kuna, a uz uplatu minimalnog temeljnog kapitala od 20 tisuća kuna, ukupna svota potrebna za osnivanje nove tvrtke penjala se preko tri tisuće eura.

Novo jednostavno društvo moći će se upisati u sudski registar elektroničkim putem preko javnog bilježnika ili ureda HITRO.hr. Ta mogućnost postojala je i dosad za društva čiji se temeljni kapital uplaćuje u cijelosti u novcu, a kako je uplata temeljnog kapitala u novcu obavezna za JDOO, na takva nova društva primjenjivat će se mogućnost brzog elektroničkog upisa u roku od 24 sata.

Glavni cilj uvođenja JDOO-a je olakšanje ulaska u poduzetnički pothvat, sprječavanje neregistriranih djelatnosti, smanjenje odljeva hrvatskih poduzetnika i olakšavanje stranim poduzetnicima poslovanje u Hrvatskoj.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...